Cabaran Golf MercedesTrophy Kembali Untuk Tahun ke-29 di Malaysia

Mercedes Trophy 2019

Cabaran Golf MercedesTrophy Kembali Untuk Tahun ke-29 di Malaysia | Mercedes-Benz hari ini mengumumkan kembalinya MercedesTrophy yang di tunggu-tunggu, kejohanan golf antarabangsa yang terkenal yang terbuka kepada semua pelanggan Mercedes-Benz untuk mengalami gaya hidup Mercedes-Benz melalui keghairahan mereka dalam permainan golf. Kira-kira 1,000 pelanggan Mercedes-Benz Malaysia dijangka menyertai pertandingan golf terkenal.

MercedesTrophy 2019

MercedesTrophy adalah siri kejohanan jemputan antarabangsa yang eksklusif untuk Mercedes-Benz Malaysia yang menjadi peminat golf. Lebih daripada 60,000 pemain golf di lebih daripada 60 negara menyertai kejohanan golf eksklusif ini setiap tahun. MercedesTrophy diperkenalkan pada tahun 1991 dan kini telah mewujudkan satu peristiwa yang berlaku di setiap benua. Setakat ini, lebih sejuta pelanggan dan peminat Mercedes-Benz telah beraksi di MercedesTrophy.

“Golf adalah sukan yang hebat dimainkan di semua peringkat umur dan pada pendapat saya, ia adalah salah satu sukan paling menarik dan pelbagai cabaran ada. Ia seimbang dengan gabungan masa lapang, persaingan dan persahabatan di kalangan para pemain sepanjang pertemuan dengan padang hijau. MercedesTrophy adalah acara sukan yang mencerminkan penyambungan sukan dan gaya hidup yang cemerlang dan menggariskan status utama Mercedes-Benz, “kata Dr Claus Weidner, Presiden & CEO, Mercedes-Benz Malaysia.

Dr Claus Weidner, Presiden & CEO, Mercedes-Benz Malaysia.

Dengan sambutan hangat yang diterima dari pusingan kelayakan negara yang diadakan tahun lepas, pertandingan tahun ini akan dilangsungkan semula dalam sembilan pusingan kelayakan di mana tiga pemenang setiap pusingan akan bertemu untuk Final Malaysia di TPC Kuala Lumpur.

MercedesTrophy Schedule
MercedesTrophy Categories

Dua pemenang utama dalam setiap tiga kategori handicap untuk lelaki dan seorang pemenang Kategori Wanita di Final Nasional akan melayakkan diri untuk MercedesTrophy Regional Final Asia, dengan perbelanjaan yang dibayar sepenuhnya ke Brisbane, Australia dari 6 – 9 Ogos 2019. Tiga pasukan Asia akan dipilih untuk mewakili Asia dalam Kejohanan Dunia MercedesTrophy di Stuttgart, Jerman dari 30 September – 5 Oktober 2019.

Sekali lagi tahun ini, pemain pertama untuk mencapai Hole-in-one pada mana-mana dua lubang par-3 yang ditetapkan di setiap tempat akan memenangi Mercedes-Benz GLC 200 yang baru bernilai RM293,888. Hadiah-hadiah lain termasuk merchandise eksklusif Mercedes-Benz dan hadiah-hadiah baru dari rakan pemasaran untuk MercedesTrophy termasuk Crestlink, EPOS, The Edge, Taylormade, The Saujana Hotel & Resort, Carlsberg, Kinslager dan Mercedes- Benz Services Malaysia.

Mercedes-Benz Financial akan menaja Nearest-to-Pin:
• 9 pusingan kelayakan x RM2,000 (baucer percutian)
• 1 x akhir RM5,000 (baucar percutian)
• Jumlah RM 23,000

Kempen Agility
Ketahui pembiayaan Agility oleh Mercedes-Benz Financial – pelan pembiayaan semua-dalam-satu yang menawarkan pakej pembiayaan, insurans dan perkhidmatan. Nikmati ansuran bulanan yang lebih rendah, jaminan masa depan kereta anda, pilihan perjanjian persetujuan yang fleksibel, dan pelbagai produk insurans serta pakej perkhidmatan yang teliti. Sekarang untuk masa yang terhad, semua kontrak Agility datang dengan dua perkhidmatan percuma percuma. Sempurna untuk individu yang mencari nilai dengan faedah yang tiada tandingan dan ketenangan fikiran. Kempen berjalan dari 11 Februari hingga 30 April.

Mercedes-Benz Malaysia menjemput semua pemilik Mercedes-Benz untuk memberikan yang terbaik dan menjadi sebahagian daripada MercedesTrophy di seluruh dunia. Untuk mengambil bahagian dalam pertandingan, sila log masuk ke www.mercedes-benz.com.my.

#PerfectDrive, #MBGolf, #MercedesTrophy

Leave a Reply