Intel Bawakan Esports ke PyeongChang menjelang Sukan Olimpik Musim Sejuk

portrait-key-art Intel

Intel Bawakan Esports ke PyeongChang menjelang Sukan Olimpik Musim Sejuk |  Intel telah mengumumkan rancangan mereka untuk membawa pengalaman permainan yang luar biasa kepada PyeongChang menjelang Sukan Olimpik Musim Sejuk Februari 2018. Sebagai lanjutan dari Perkongsian TOP Intel di seluruh dunia dan dengan sokongan daripada Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa (IOC), Intel akan menyampaikan dua pengalaman permainan yang berbeza ke Korea menjelang PyeongChang 2018: Kejohanan Intel® Extreme Masters PyeongChang esports yang memaparkan salah satu gelaran esports yang terkenal sepanjang masa, Blizzard Entertainment “StarCraft® II” dan pameran berasingan memaparkan aksi sukan Ubisoft “Steep™ Road to the Olympics,” permainan berlesen rasmi Sukan Olimpik Musim Sejuk PyeongChang 2018.

Intel-IEM-2018-Olympics Esports

Intel® Extreme Masters PyeongChang, lanjutan jenama Intel® Extreme Masters (IEM) yang dihasilkan dengan kerjasama ESL, akan dibuka kepada mana-mana pemain, di mana-mana peringkat melalui kualifikasi dalam talian global, yang akan berlangsung pada bulan November 2017. Acara kualifikasi secara langsung akan diadakan di Beijing pada bulan Disember 2017 antara dua pemain utama dari China, dengan pemenangnya akan maju untuk bersaing dengan pemain lain di PyeongChang menjelang Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018.

Memperkenalkan melalui demonstrasi Intel® Extreme Masters, Intel® juga akan menyampaikan pengalaman permainan interaktif di Kampung Sukan Olimpik untuk para hadirin dan atlet, dengan kiosk permainan yang memaparkan “Steep Road to the Olympics.” Para peminat sukan Olimpik dan permainan juga akan berpeluang bersaing untuk menjadi yang terbaik dalam pameran yang memaparkan “Steep Road to the Olympics.” Maklumat persaingan dan kelayakan tambahan akan dikongsi pada bulan November.

Gregory Bryant, Naib Presiden Kanan dan Pengurus Besar Kumpulan Klien Pengkomputeran di Intel® Corporation berkata: “Intel® telah menolak sempadan sukan lebih dari satu dekad dan matlamat kami adalah untuk membawa esport ke setiap peringkat sukan global. Dari acara kelayakan ke kejohanan intelektual Intel® Extreme Masters di PyeongChang, kita melihat ini sebagai satu lagi langkah penting dalam memberi lebih ramai orang di seluruh dunia peluang untuk mengalami keseronokan sukan.”

Timo Lumme, Pengarah Urusan, Televisyen dan Perkhidmatan Pemasaran IOC, berkata: “Kami bangga mempunyai Worldwide TOP Partner Intel® yang membawa persaingan ini ke PyeongChang menjelang ke Sukan Olimpik Musim Sejuk 2018. Bersambung dari Sidang Kemuncak Olimpik minggu lalu, IOC kini akan meneroka hubungan esport dengan Pergerakan Olimpik. Ini adalah permulaan masa depan yang menarik dan kami berminat untuk melihat bagaimana pengalaman ini akan dimainkan.”

Geoffroy Sardin selaku Naib Presiden Kanan, Penjualan dan Pemasaran di Ubisoft, berkata: “Kami berbangga menjadi sebahagian daripada pameran esport menjelang Sukan Olimpik Musim Sejuk yang akan memberikan para peminat lebih banyak cara untuk melibatkan diri dengan sukan yang mereka suka. Kami telah membangunkan ‘ Steep Road to the Olympics’ yang berhubungkait dengan IOC dan kami kini menantikan persaingan ini. Kami tidak sabar untuk melihat peminat kami bermain dan bersaing dalam permainan baru kami.”

Mike Morhaime, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama Blizzard Entertainment, berkata: “Siri StarCraft” telah memainkan peranan asas dalam sukan, jadi kami amat berbangga bahawa ‘StarCraft II’ akan mewakili sukan di PyeongChang. Ini adalah satu peluang yang baik untuk esport dikaitkan dengan peringkat persaingan antarabangsa yang terbesar, dan kami bangga bahawa beberapa pemain StarCraft II yang paling mahir di muka bumi ini akan memimpin dalam persaingan ini.”

Ralf Reichert, Ketua Pegawai Eksekutif ESL, berkata: “Sebagai salah satu segmen media dan hiburan yang paling pesat berkembang, kami amat berbesar hati untuk membantu industri esports dengan membantu memudahkan kejohanan Intel® Extreme Masters PyeongChang. Esports sudah mempunyai pangkalan peminat global jadi acara ini di PyeongChang sememangnya selari dengan penonton.”

Intel® dan ESL, pemimpin dalam mempercepat pertumbuhan esport di seluruh dunia, akan bekerjasama untuk memudahkan semua acara termasuk the online qualifiers, live qualifier di Beijing dan kejohanan terakhir yang membawa kepada Sukan Olimpik Musim Sejuk PyeongChang 2018. ESL adalah syarikat esports terbesar dan telah bekerjasama dengan Intel® selama lebih 15 tahun untuk membawa beberapa kejohanan sukan paling berprestij di seluruh dunia, termasuk Intel® Extreme Masters, litar pro global yang paling lama berjalan. Sebagai peneraju dalam teknologi permainan, Intel® akan menguasai semua acara IEM PyeongChang secara langsung dengan pemproses Intel® Core ™ i7, serta PC yang digunakan dalam siaran IEM dan menyiapkan infrastruktur ‘Backend Cloud”.

Peminat boleh mengikuti aksi dan menonton persaingan yang disiarkan di platform digital global Olympic Channel serta penyiar tambahan dan rakan kongsi digital yang akan diumumkan dalam masa terdekat.

Leave a Reply