Kempen CSR HUAWEI “AI as the Eyes” Sempena Pelancaran P20 Pro

Kempen CSR - HUAWEI P20 Pro

Kempen CSR HUAWEI “AI as the Eyes” Sempena Pelancaran P20 Pro |  Selepas kempen selama tiga bulan yang membabitkan 10 kelas Sensory Photography, gergasi teknologi global HUAWEI telah menutup kempen CSR “AI as the Eyes” sulung dengan majlis penutupan yang diadakan di Sunway Pyramid.

Kempen CSR HUAWEI

Majlis penutupan itu menyaksikan Jamaliah Binti Mohd Yasin, satu-satunya peserta cacat penglihatan di Anugerah Fotografi NEXT-IMAGE tahunan HUAWEI 2018, menerima Hadiah Pengiktirafan Khas untuk kemasukan inspirasi dan foto menakjubkan yang diambil dengan telefon pintar P20 Pro HUAWEI. NEXT-IMAGE Photography Awards adalah pertandingan fotografi global yang bertujuan untuk meneroka kemungkinan untuk generasi baru budaya visual bersama-sama dengan pengguna telefon bimbit di seluruh dunia.

Jamaliah Mohd Yasin menerima pengiktirafan khas

Di samping itu, peserta lain yang telah menyertai kelas Sensory Photography menerima sijil penyertaan mereka.

HUAWEI bekerjasama dengan Komuniti Plus (+ Komuniti) dan Persatuan  Orang Buta Malaysia (MAB), sekumpulan individu dan pelajar cacat penglihatan di MAB diajar untuk menggunakan fotografi sebagai cara untuk mengekspresikan diri mereka sendiri dan untuk membayangkan persekitaran mereka dengan bantuan teknologi Artificial Intelligence (AI) HUAWEI P20 Pro.

Dengan bersenjata menggunakan teknologi AI proprietari untuk memperkasakan penglihatan yang kurang bermaklumat dengan kemahiran fotografi, gergasi teknologi itu berharap dapat meningkatkan kesedaran mengenai komuniti dan cabaran yang cacat penglihatan yang dihadapi mereka.

Bill Liu, Pengarah Negara, HUAWEI Consumer Business Group berkata, “Kami percaya bahawa teknologi harus dapat diakses dan dinikmati oleh semua orang, tidak ada yang harus ditinggalkan. Mereka juga harus diberi peluang untuk menunggang gelombang teknologi bersama kami. Inilah sebabnya mengapa teknologi kami direka untuk dikongsi di kalangan semua ahli komuniti. Inisiatif ini menandakan usaha kami yang lama dalam menyediakan kemahiran, produk dan perkhidmatan yang meluaskan hubungan antara manusia, teknologi dan peluang penting. “

Penerima Hadiah Pengiktirafan Khas, Jamaliah, ibu kepada dua dan nenek tiga yang kondisinya dikelaskan sebagai B1 – jumlah penglihatan visual, sangat “bersyukur atas peluang ini”.

NEXT-IMAGE Photography Awards adalah pertandingan fotografi global
Foto yang diambil menggunakan HUAWEI P20 Pro

“Sungguh mengagumkan untuk melihat syarikat-syarikat global seperti HUAWEI mengambil inisiatif untuk memperkasakan individu yang cacat penglihatan dengan menyediakan mereka platform untuk mempunyai penglibatan yang lebih mendalam dengan masyarakat,” katanya.

Acara itu juga memaparkan gambar yang memenangi Anugerah Fotografi 2018. Pemenang hadiah utama pertandingan, Michał Wesołek, seorang pembuat gambar dari Poland, mengambil gambar yang mengagumkan dengan HUAWEI Mate 20 Pro yang baru, yang dipamerkan pada majlis itu sebagai sebahagian daripada pameran gambar.

Untuk maklumat lanjut mengenai HUAWEI P20 Pro, siri HUAWEI Mate 20 dan produk inovatif yang lain, sila layari https://consumer.huawei.com/my/ atau ikuti halaman Facebook rasmi HUAWEI di www.facebook.com/HuaweiMobileMY.

Leave a Reply