Kenali Selangor – See It, Hear It, Sense It, Feel It, Touch It, Taste It

Discovery Selangor

Kenali Selangor – See It, Hear It, Sense It, Feel It, Touch It, Taste It | Firefly Airlines sekali lagi telah melancarkan kempen bersepadu yang akan dijalankan sepanjang tahun 2019 untuk mengekalkan dan menarik lagi pasaran perniagaan dan santai. ‘Discovery – See It, Hear It, Sense It, Feel It, Touch It, Taste It‘ adalah hala tuju tahun ini untuk melengkapkan kempen ‘Jom Jalan’ sebagai sebahagian daripada usahanya untuk menarik lebih banyak penduduk setempat menemui dan menemui semula tempat dan perkara yang tidak diketahui di negara kita, tidak melupakan para pelancong untuk melawat Malaysia dengan memudahkan dan membangunkan kempen, aktivasi dan pakej percutian yang lebih kreatif dan menarik.

Discover Selangor - Sky Mirror

Setelah melancarkan kempen ‘ Discovery – See It, Hear It, Sense It, Feel It, Touch It, Taste It ‘ minggu lalu di The Saujana Hotel, Firefly memulakan kempen perjalanan satu hari lebih awal untuk pelancaran “Datang & Kenali Selangor dengan Kami” perjalanan pengenalan media ke pelbagai tempat di sekitar Selangor. Usaha ini dimulakan bersama Pelancongan Selangor dan The Saujana Hotel Kuala Lumpur dengan membawa ahli media dari Pulau Pinang dan Kuala Lumpur melawat banyak tarikan tersembunyi dalam lawatan 2 hari itu.

“Negara kita mempunyai banyak tempat tersembunyi yang menarik untuk ditemui dan anda akan sama-sama terkejut dengan seberapa dekat tempat-tempat ini ke bandar. Malah sesetengah penduduk tempatan terkejut melihat beberapa tempat baru untuk dikunjungi yang masih belum diketahui kebanyakannya. Kita perlu mendidik orang terutama generasi muda untuk menghayati tanah air kita, “kata Izra Izzuddin, Naib Presiden Pemasaran & Komunikasi dari Firefly Airlines.

Izra juga menambah bahawa Firefly mahukan setiap penumpang untuk mengalami setiap perasaan bahawa manusia harus menikmati perjalanan dan menjadikannya bernilai. See It menghubungkan ke tempat-tempat, benda-benda dan orang-orang, Hear It menghubungkan dengan hiburan tempatan, apa yang berlaku, apa yang berlaku dan apa yang baru, Sense It meliputi pantai, makanan, laman, taman, seni dan suasana, keseronokan, kepuasan dan pemenuhan, Feel It berkaitan dengan seni, batik, barangan membeli-belah, muzium dan Taste It rantai kepada makanan dan minuman tempatan.

Kampung Budaya Mah Meri

Antara tarikan utama yang termasuk dalam lawatan itu ialah Royal Klang Town Heritage Walk , lawatan ke Kampung Budaya Mah Meri di Pulau Carey dan Kuil Dong Zen, terletak di Jenjarom. Lawatan itu diteruskan pada hari kedua dengan perjalanan ke Mirror Sky yang terkenal di Kuala Selangor, dan berhenti seketika di Bukit Melawati di mana tarikan utama termasuk kehadiran monyet lutung dan kera ekor panjang, sebelum membuat perhentian terakhir untuk melawat Masjid Biru yang terkenal di Shah Alam.

“Kami telah mengenali beberapa tarikan pelancongan baru untuk memberi tumpuan pada tahun ini seperti Sky Mirror Kuala Selangor, Royal Klang Heritage Walk, Aktiviti Pengembaraan Eco Kuala Kubu Bharu, Tanjung Sepat An Emerging Eco Agro Tourism, Pusat Warisan Kajang dan beberapa lagi. Pelancongan Selangor telah bekerjasama rapat dengan pemain industri pelancongan dan pihak berkepentingan lain untuk memastikan mereka menyediakan perkhidmatan dan perhotelan yang terbaik, “kata Pengurus Besar Pelancongan Puan Noorul Ashikin Mohd Din.

Firefly beroperasi dari Skypark Terminal 2, dan The Saujana Hotel Kuala Lumpur merupakan pilihan terbaik bagi para penumpang kerana kemudahan resort yang lengkap ini termasuk pilihan makanan yang luas, kawasan-kawasan fungsi praktikal dengan bilik besar, 17 bilik mesyuarat dan pelbagai tarikan yang menarik aktiviti rekreasi untuk memenuhi keperluan semua pelancong. Saujana Hotel Kuala Lumpur adalah ahli WorldHotels, sebuah jenama global yang menyatukan 500 hotel bebas paling unik di dunia di 250 destinasi di 65 negara di seluruh dunia.

“Kami adalah landskap ketenangan di mana seseorang boleh menemui kemungkinan tidak berkesudahan untuk menikmati pengalaman penginapan yang menyeronokkan dan santai dengan kualiti perkhidmatan kelas atas,” kata Peter Hourigan, Naib Presiden Operasi / Pengurus Besar The Saujana Hotel Kuala Lumpur.

Media Mingle

Acara petang pada hari kedua adalah acara yang sangat dinanti-nantikan, Media Mingle 2019 diadakan di bilik fungsi Zamrud di The Saujana Hotel Kuala Lumpur. Terdapat satu pembentangan ringkas bagi setiap jenama, oleh Firefly Airlines, Tourism Selangor dan tuan rumah acara, The Saujana Hotel Kuala Lumpur, di mana maklumat dan arah perniagaan berjalan pada 2019 untuk setiap organisasi telah dikongsi. Perjumpaan makan malam itu kemudian ditandakan dengan melambungkan “Yee Sang” untuk melambangkan nasib baik, kesihatan, kemakmuran dan semua perkara yang menguntungkan.

Leave a Reply