Lenovo Legion Perluaskan Dengan Komputer Riba Dan Gaming Tower Baru

Legion Family

Lenovo Legion Perluaskan Dengan Komputer Riba Dan Gaming Tower Baru |  Lenovo, pengeluar komputer peribadi terkemuka di dunia, melancarkan tiga model baru kepada jenama komputer permainan (gaming) mereka, Lenovo Legion. Lenovo Legion adalah model khusus Lenovo yang bertujuan untuk melengkapkan komuniti permainan (gamers) dengan perkakasan permainan terkini dan terbesar. Lenovo memahami apa yang para pemain mahukan dan bersedia untuk memenuhi keperluan mereka dengan tiga tawaran Lenovo Legion baru di Malaysia, Laptop Lenovo Legion Y920, Legion Y720 Tower dan Legion Y520 Tower.

Lenovo Legion Y920
Encik Khoo Hung Chuan, Pengurus Besar Lenovo Malaysia dan Singapura, bersama Encik Gavin Wong, Pengurus Pengedaran 4P/Tier 1 Notebook Pengguna, Lenovo Malaysia, dan Encik Gary Khan, Consumer Lead, Lenovo Malaysia, dengan komputer riba Lenovo Legion Y920 yang dilancarkan…

Laptop Lenovo Legion Y920 adalah komputer riba permainan mewah yang dilengkapi dengan NVIDIA® G-SYNCTM untuk pengalaman permainan bebas lag, dikuasakan oleh pemproses generasi ke-7 Intel Core i7 unlocked dalam resolusi 4K yang menakjubkan dengan NVIDIA® GeForce® GTX-1070 kad grafik. Memperbaiki papan kekunci mekanikal yang menarik dengan ciri lampu latar multicolour pilihan, dan kelajuan kilat-cepat, peranti ini meningkatkan pengalaman permainan komputer riba. Tidak terhad kepada permainan sahaja, komputer riba Lenovo Legion Y920 juga menjadikan hiburan lebih hidup dengan Subwoofer Bass 3W dan dua pembesar suara 2W JBL® dengan Dolby® Home Theater®.

Lenovo Legion Y920 laptop
Laptop Lenovo Legion Y920 dengan lampu latar papan kekunci RGB.

Legion Y720 Tower yang VR-ready dimuatkan dengan pemproses generasi ke-7 Intel Core i7 untuk sistem respon pantas dan grafik sehingga NVIDIA® GeForce® GTX-1070 8GB. Desktop ini menawarkan pakej pemprosesan dan grafik hebat untuk memainkan permainan yang paling sistem intensif. Lenovo Legion Y720 juga mempunyai fungsi reka bentuk tanpa-alat yang memudahkan untuk meningkatkan taraf grafik, penyimpanan, atau memori.

Legion Y520 Tower dengan mudah untuk di naik taraf untuk pengguna yang mahukan pendekatan yang fleksibel untuk menukar cakera optik, penyimpanan atau memori optik – menjadikan Lenovo Legion Y520 Tower merupakan pengenalan hebat kepada permainan komputer. Peranti ini dilengkapi dengan sehingga GPU NVIDIA® GeForce® GTX-1060 dan sehingga ke pemproses generasi ke-7 Intel Core i7.

Berikutan kejayaan Siri Juara-Juara Liga I awal tahun ini, Lenovo mengumumkan kerjasama lain dengan Intel sebagai penaja utama siri kedua Juara-Juara Liga Asia Tenggara, Siri Juara-Juara Liga II untuk menyediakan pemain dengan ujian kemahiran yang muktamad. Pertandingan Liga Juara-Juara II akan diadakan di Bangkok, Thailand pada Januari 2018, di mana peserta dari Asia Tenggara akan dilengkapkan dengan peranti Lenovo Legion yang hebat untuk bertarung di Fields of Justice.

Sebagai sebahagian daripada komitmen berterusan Lenovo untuk memupuk dan mengukuhkan komuniti permainan di Malaysia, Lenovo juga memperkenalkan komuniti baru Legion mereka, Lenovo Legion influencers: Tashbunny (Twitch streamer dan Astro eGG Network personaliti), Geek Fam (profesional Malaysia Dota 2 Team) dan Geraldine Read (pemandu perlumbaan kereta yang sedang meningkat naik). Lenovo juga mengumumkan bahawa mereka akan menjadi penyedia perkakasan untuk Kuala Lumpur Hunters, sebuah pasukan Liga Legenda Malaysia, untuk musim depan.

Lenovo Legion Influencers
Encik Khoo Hung Chuan, Pengurus Besar Lenovo Malaysia dan Singapura, bersama-sama dengan ahli-ahli permainan komuniti Lenovo Legion yang baru diumumkan…

Harga dan Ketersediaan

  • Harga untuk Legion Y920 bermula dari hanya RM12,999, termasuk GST, dengan peranti yang tersedia untuk pembelian di Kedai Eksklusif Lenovo dan Kedai Lenovo Multi Brand.
  • Harga untuk Legion Y720 Tower bermula dari hanya RM7,799, termasuk GST, dengan peranti yang boleh dibeli di Kedai Eksklusif Lenovo dan Kedai Lenovo Multi Brand.
  • Harga untuk Legion Y520 Tower bermula dari hanya RM4,999, termasuk GST, dengan peranti yang boleh dibeli di Kedai Eksklusif Lenovo dan Kedai Lenovo Multi Brand.

Untuk info lanjut boleh layari laman web www.lenovo.com atau laman facebook lenovo www.facebook.com/lenovoMY 

Leave a Reply