Lenovo Malaysia Perkenal Siri Tab 4 Untuk Seisi Keluarga

Tab 4 Series Tablet

Lenovo Malaysia Perkenal Siri Tab 4 Untuk Seisi Keluarga |  Selepas melancarkan Edisi Istimewa Star Wars Yoga 920 , disusuli pula dengan siri tablet Tab 4 yang memperkenalkan “Tab 4 8” dan “Tab 4 10 Plus”. Pasangan tablet yang dibina dengan pelbagai fungsi untuk kegunaan semua ahli dalam keluarga.

Lenovo Tab 4 Series

Dari aspek reka bentuk memang tidak boleh dipertikaikan lagi kerana Lenovo menghasilkan tablet yang menarik, ringan dan nipis. Lenovo Tab 4 kini hadir dengan pelbagai fungsi dan Lenovo terus merintis inovasi dengan membawa teknologi seni kepada pengguna.

Siri Tab 4 memang sangat sesuia untuk penggemar hiburan kerana dilengkapi dengan ciri-ciri multimedia yang terkini seperti pembesar suara stereo dan Dolby Atmos®. Tak terhenti di situ, dengan kuasa bateri yang mampu bertahan sehingga 12 jam anda tidak perlu untuk mencari powerbank untuk meneruskan maraton siri drama kegemaran anda.

IMG 1

Spesifikasi Tab 4 8 dan Tab 4 10 Plus

Mari kita lihat spesifikasi 2 tablet ini yang dikatakan sesuai untuk seisi keluarga…

Spesifikasi

Tab 4 8

Tab 4 10 Plus

Paparan 8″ HD IPS, 1280 x 800 Resolution, 8-bit Colour Depth, 60% Color Gamut, 10-point Multi-touch, 350 nits Brightness 10.1″ FHD IPS, 1920 x 1200 Resolution, Gorilla® Glass 4 (Back Cover) with Aluminum Frame, 16 Million Colour Depth, 70% Color Gamut, 10-point Capacitive Touch, 400 nits Brightness
Processor (CPU) Qualcomm Snapdragon 425 Qualcomm Snapdragon 625
Memori LP DDR3 2GB LP DDR3 3GB
Storan 16 GB; with microSD™ Card Slot up to 128GB 16 GB; with microSD™ Card Slot up to 128GB
Sistem Operasi Android™ Nougat Android™ Nougat
I/O Dolby Atmos®, 3.5 mm Combo Audio Jack with Audio and Microphone;  2 x Front-Facing Speakers Dolby Atmos®, 3.5 mm Combo Audio Jack with Audio and Microphone;  2 x Front-Facing Speakers
Kad SIM Nano SIM (1 slot) Nano SIM (1 slot)
Bateri Li-ion Polymer 4850 mAh Li-ion Polymer 7000 mAh
Dimensi 124 mm x 211 mm x 8.3 mm 247 mm x 173 mm x 7.1 mm
Berat 320 g / 0.7 lbs 475 g / 1.05 lbs
Pilihan Warna Aurora Black and Polar White Aurora Black

“Lenovo meneruskan komitmen untuk menjadi tarikan pelanggan melalui produk tablet kami yang sesuai untuk pengguna pada semua peringkat umur – dengan memperkenalkan Tab 4 8 dan Tab 4 10 Plus di Malaysia hari ini,” kata Khoo Hung Chuan, Pengurus Besar, Lenovo Malaysia dan Singapura. “Lenovo sentiasa berada di barisan hadapan dalam inovasi, dan kami gembira berada di sini hari ini untuk berkongsi dengan anda penambahan terkini pada siri tablet kami.”

Harga dan Ketersediaan

  • Harga untuk Lenovo Tab 4 10 Plus bermula dari RM 1,299, termasuk GST, dengan peranti yang tersedia untuk pembelian di kedai Lenovo Exclusive dan Lenovo Multi Brand Stores.
  • Harga untuk Tab Lenovo 4 8 bermula dari RM 749, termasuk GST, dengan peranti yang tersedia untuk pembelian di kedai Lenovo Exclusive dan Lenovo Multi Brand Stores.

Lenovo Tab 4 8

Tab Lenovo 4 8 menawarkan paparan HD dan menyampaikan pilihan multimedia yang menarik seperti pembesar suara dwi-muka yang menghadap depan dengan audio bergerak Dolby Atmos. Pengguna berbilang juga boleh membuka akaun mereka sendiri dan mengekalkan ruang mereka sendiri pada tablet, membuat tetapan mereka sendiri dan wallpaper dan mengakses akaun media sosial mereka sendiri.

Lenovo Tab 4 10 Plus

Reka bentuk terkini Lenovo Tab 4 10 Plus adalah “tablet dwi-kaca”, dilindungi di bahagian depan dan belakang dengan lapisan kaca pelindung, yang menggabungkan dengan profil ultra-nipis dan cahaya untuk estetika yang menakjubkan. Lenovo Tab 4 10 Plus memberikan pengguna kuasa tambahan, yang menampilkan sehingga 16GB penyimpanan, menawarkan dua pembesar suara dan audio bergerak Dolby Atmos untuk tontonan sinematik pada skrin FHD IPS yang cemerlang. Log masuk cepat cap jari juga menyediakan keselamatan yang mudah untuk berbilang pengguna dalam isi rumah, dan kemampuan USB Type C dan Quick Charge 3.0 membolehkan masa caj yang cepat.

Ikuti berita dan promosi Lenovo di…

Laman Web: www.lenovo.com

Facebook: www.facebook.com/LenovoMY

Twitter: twitter.com/ Lenovo_MY

Leave a Reply