Lenovo PremiumCare Servis Waranti Baru Dari Lenovo

Lenovo PremiumCare logo2

Lenovo PremiumCare Servis Waranti Baru Dari Lenovo |  Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY), pengeluar PC terkemuka dunia telah memperkenalkan Lenovo PremiumCare. Sebagai sebahagian daripada komitmen Lenovo terhadap sentrisiti pelanggan, jaminan baru ini dilengkapi dengan sokongan teknikal yang lebih luas di atas Jaminan Terhad Standard.

Page Lenovo PremiumCare

Bermula dari 1 Mei hingga 15 Julai 2018, pelanggan yang membeli komputer riba pengguna terpilih Lenovo di kedai 1 layak untuk menaik taraf daripada Waranti Terhad Standard kepada dua jenis jaminan Lenovo PremiumCare dengan banyaknya:

  • Menaik taraf Waranti Lenovo PremiumCare bernilai satu tahun pada RM19.90, iaitu pada asalnya berharga RM249.00
  • Menaik taraf Waranti Lenovo PremiumCare bernilai dua tahun pada harga RM49.90, yang pada asalnya berharga RM379.00

Waranti Lenovo PremiumCare

Semua pemilik produk Lenovo berhak mendapat Waranti Terhad Standard. Pelanggan yang menaik taraf ke Waranti Lenovo PremiumCare dapat menangani sebarang masalah teknikal mereka dengan Pusat Panggilan Lenovo PremiumCare. Pelanggan boleh menghubungi pusat panggilan pada bila-bila masa sepanjang hari beroperasi 24/7, termasuk hari cuti umum negara. Untuk sokongan teknikal di lokasi, juruteknik boleh didapati di seluruh negara pada hari kerja, tidak termasuk hujung minggu dan cuti umum dari 9 pagi hingga 9 malam.

Advantage PremiumCare

Pemegang Waranti Lenovo PremiumCare akan dapat menerima sokongan menyelesaikan masalah melalui telefon untuk masalah perkakasan dan perisian. Mengenai Waranti Terhad Standard, pelanggan biasanya akan menavigasi beberapa program dan tingkap untuk menyelesaikan masalah. Dengan perlindungan, isu-isu ini dapat diselesaikan dengan satu program, Lenovo Vantage, yang meningkatkan keselamatan WiFi dan dapat menjalankan diagnostik peranti.

Sokongan ‘Box to Boot‘ komprehensif melalui telefon juga ditawarkan dengan jaminan baru ini. Juruteknik boleh membantu untuk memberikan bantuan seperti menyediakan penyemak imbas Internet, memasang perisian dan memastikan sistem operasi bersesuaian dan melaksanakan kemas kini perisian yang diperlukan.[2]

Pemilik waranti ini layak mendapat ‘Pemeriksaan Kesihatan PC’ setiap tahun untuk memastikan perkakasan mereka dikekalkan dengan baik. Perkhidmatan ini terdiri daripada satu siri pemeriksaan terperinci dengan alat pengganti Lenovo, mengoptimumkan sistem pengendalian, menentukur pengurusan memori dan kemas kini kritikal lain yang pelanggan tidak boleh secara konsisten melakukannya sendiri.[3]

Lenovo PremiumCare

Untuk pengalaman terbaik, pelanggan Lenovo PC juga digalakkan untuk memuat turun aplikasi mudah alih ‘Bantuan Lenovo‘ untuk maklum balas yang lebih cepat terhadap pertanyaan mereka, menjadualkan temu janji Pemeriksaan PC Health mereka dan semak status waranti mereka.

Untuk maklumat lanjut mengenai PremiumCare Lenovo, sila lawati www3.lenovo.com/my/en/premiumcare.

Leave a Reply