Mashable Dilancarkan oleh Rev Asia Media Prima Digital

Mashable Southeast Asia logo

Mashable Dilancarkan oleh Rev Asia Media Prima Digital |  Media Prima Digital melalui anak syarikat milik penuhnya, Rev Asia Holdings Sdn Bhd (“Rev Asia”) yang secara rasminya melancarkan Mashable Southeast Asia (sea.mashable.com) yang menampung penonton di rantau ini termasuk Indonesia, Malaysia, Filipina dan Singapura telah menandatangani perjanjian dengan syarikat media digital berpengkalan di Amerika Syarikat, Ziff Davis LLC untuk mengendalikan laman web ini.

Mashable Southeast Asia dilancarkan oleh Rev Asia

Mashable, sebuah jenama di bawah Ziff Davis sejak 2017 adalah jenama media dan hiburan pelbagai platform global yang mencapai 70 juta pelawat kandungan unik setiap bulan di seluruh dunia, termasuk 28 juta media sosial. Ditubuhkan pada tahun 2005 sebagai blog teknologi, ia telah menjadi sumber untuk teknologi, budaya digital dan kandungan hiburan. Secara mengejutkan, hanya kurang dari dua bulan, Mashable Southeast Asia telah mencatatkan tontotan halaman besar yang hampir 2 juta pelawat di seluruh rantau ini.

Di bawah perjanjian dengan Rev Asia, Mashable Asia Tenggara akan mengurus dan menyetempatkan kandungan-kandungan terbaik Mashable yang luar biasa secara global, sambil menambahkan kandungan asli yang dihasilkan khusus untuk rantau ini. Pengiklan yang telah memberi komitmen sebagai rakan pelancaran ke laman web Mashable baru di Malaysia termasuk Digi Telecommunications Sdn Bhd, Heineken Malaysia Berhad dan Mercedes-Benz Malaysia Sdn Bhd.

Tze Khay Voon, Pengarah Urusan Rev Asia, berkata: “Kami amat berbangga kerana telah memeterai perkongsian di seluruh rantau dengan salah satu jenama dalam talian yang paling pesat berkembang di dunia untuk teknologi, budaya digital dan kandungan hiburan. Didorong oleh pertumbuhan penonton digital yang kuat di rantau ini, kami percaya bahawa penambahan Mashable kepada portofolio jenama dalam talian yang sedia ada akan membolehkan kami menangkap dan memanfaatkan pertumbuhan berterusan pengiklanan digital dan kandungan tajaan di rantau ini. Walaupun laman web ini akan terus membawa kandungan antarabangsa yang memenangi anugerah Mashable, kami komited untuk menyampaikan kandungan tempatan yang berkaitan dengan perkembangan terkini yang berlaku di rantau ini, dalam gaya dan nada yang dibaca oleh pembaca Mashable. “

Raliq Razali, Ketua Pegawai Eksekutif Media Prima Digital, berkata: “Kami sangat teruja untuk mempunyai jenama terkenal di dunia seperti Mashable menyertai keluarga Rev Asia yang kami percayai menjadi sinergi dalam memperluaskan portfolio digital kami dengan berkesan. Rev Asia, salah satu syarikat penerbitan digital terbesar di Asia Tenggara, adalah perintis dalam menyediakan penyelesaian kandungan yang ditaja kepada pengiklan manakala Mashable adalah sumber yang sangat dikenali dan dipercayai dengan digital yang besar di seluruh dunia. Perkongsian ini akan mempercepat pertumbuhan hasil digital kami di pasaran utama lain di Asia Tenggara; perkembangan itu akan menjadi salah satu strategi utama kami untuk terus maju di peringkat antarabangsa di rantau ini.”

Adam Doree, bagi pihak Ziff Davis, berkata: “Sebagai satu bab baru Mashable dalam perkembangan antarabangsa, Ziff Davis akan bekerjasama dengan syarikat media terbaik di dunia sebagai pengendali rakan kongsi yang sedia ada dan baru kepada kumpulan rakannya. Di Asia Tenggara, kami gembira untuk mencipta perkongsian baru dengan Rev Asia dan Media Prima Digital, yang mempunyai nilai-nilai padanan sempurna untuk visi Mashable. “

Leave a Reply