Mengira Kalori Ketika Perayaan Jadi Lebih Mudah Dengan Huawei

Huawei Health_HIVISION banner

Mengira Kalori Ketika Perayaan Jadi Lebih Mudah Dengan Huawei | Tahun Baru Cina semakin dekat. Dengan banyak majlis makan, kalori itu pasti akan datang. Tak meriah lah Tahun Baru Cina tanpa hadiah perayaan? Sama ada menjaga berat badan atau seseorang yang hanya makan dengan sihat, pengetahuan tentang makanan yang dimakan adalah cara bijak untuk membuat keputusan yang tepat tentang apa – dan berapa banyak – untuk dimakan.

kalori

Seperti menggoda anda kerana ia mungkin aroma yang semerbak dari daging smoke barbeque dan mentega tart nanas mengisi ruang udara, fikir dua kali sebelum terus menikmatinya. Rata-rata, lelaki memerlukan lebih kurang 2,200 kalori manakala seorang wanita biasanya memerlukan sekitar 1,800 kalori sehari, bergantung kepada aktiviti harian dan pilihan gaya hidup mereka. Tart nanas mengandungi 93 kalori manakala ‘yee sang’ – yang mesti diminati dan kegemaran di kalangan yang muda dan tua – mengandungi kira-kira 561 kalori yang disajikan. Walaupun menikmati hanya satu atau dua tart nanas atau merasai lambungan ‘yee sang’ mungkin tidak menjejaskan timbangan anda, tetapi jika menikmati kalori tinggi ini secara konsisten sepanjang tempoh perayaan akan membawa pertambahan kepada beberapa inci.

Dengan permulaan tahun baru ini, bertekad untuk makan lebih bersih dan menjalani gaya hidup sihat. Huawei menawarkan kiraan kalori dalam ciri HiVision menerusi model telefon pintar utama terbaru, Huawei Mate 20. Semak kandungan kalori dalam makanan ringan Tahun Baru Cina kegemaran anda serta aktiviti harian dan senaman yang disarankan untuk dilakukan untuk mengelakkan beban berat . Dalam langkah mudah, hanya imbasan item makanan dengan kamera untuk mendapatkan bacaan kalori. Buat keputusan pintar sama ada untuk menjamah beberapa tart dan melakukan sekurang-kurangnya 25 minit masa berjalan atau sejam membersihkaan rumah untuk menghilangkan kalori yang berlebihan. Di samping itu, gunakan pelbagai mod sukan di Huawei Watch GT Sport yang menyediakan latihan untuk banyak aktiviti dalaman, luaran, dan latihan tubi. Ini termasuk kursus larian lanjutan untuk membantu anda dalam masa nyata, dan juga menyediakan latihan bimbingan dan maklum balas kesan pergerakan masa.

Musim perayaan ini, hadiahkan kepada yang dikasihi dengan hadiah kesihatan untuk pelan kecergasan dan kesihatan yang terbaik dan menjalani gaya hidup yang lebih sihat melalui teknologi. Membawa khazanah Kesihatan Huawei – Huawei Mate 20 + Huawei Watch GT Sport + aplikasi mudah alih Kesihatan Huawei untuk memastikan keperluan kecergasan dan kesihatan seseorang dipenuhi, terutamanya untuk pengguna muda yang lebih sesuai dengan teknologi.

Promosi Tahun Baru Cina berlangsung dari 15 Januari – 13 Februari 2019, menawarkan tiga ‘khazanah’ – Set Pouch Sihat pada harga RM3,588 yang termasuk Huawei Mate 20 (harga runcit RM2,799), Huawei Watch GT Sport (harga runcit RM899) dan Apl Kesihatan Huawei yang menyediakan laporan kesihatan yang komprehensif dan saran kesihatan yang disesuaikan. Promosi hanya tersedia melalui Huawei Online Store https://shop.huawei.com/my/.

Aplikasi mudah alih Huawei Health adalah data dan perkhidmatan aplikasi produk terpakai Huawei, untuk menyediakan pengguna dengan pengalaman lengkap, konsisten dan mudah. Setiap pembelian Set Pouch Sihat juga dilengkapi dengan Skala Lemak Badan Huawei PERCUMA bernilai RM196, sementara stok ada.

Leave a Reply