Neffos P1 Projektor Laser Terbina Dalaman Memaparkan Imej 200 Inci

Neffos P1 Projektor

Neffos P1 Projektor Laser Terbina Dalaman Memaparkan Imej 200 Inci |  TP-Link telah mengumumkan penambahan terbaru dan paling menarik kepada jenama telefon pintar Neffos. Neffos P1 yang baru dan terunggul mempunyai projektor terbina dalam untuk melihat kandungan HD di dinding dengan saiz skrin sehingga 200 inci.

Neffos P1

Dengan Neffos P1, Neffos menjemput pengguna untuk memperluaskan dunia mereka dengan peranti inovatif yang merangkumi produktiviti dan kebolehgunaan sama seperti kemampuan multimedianya.

Jenama Neffos dilancarkan pada tahun 2015 dengan matlamat untuk menyediakan pasaran global dengan peranti mudah alih yang berkualiti dan berpatutan. Syarikat pengasasnya, TP-Link, diiktiraf secara meluas sebagai pemimpin pasaran yang tidak dipertikaikan dalam penyelesaian rangkaian tanpa wayar dan mempunyai operasi di lebih daripada 170 negara dan wilayah di seluruh dunia selama lebih dari dua dekad.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Neffos melancarkan produk yang mengganggu pasaran dan memenangi hati pakar industri dan pelanggan. Neffos P1 tidak terkecuali…

projeksi dari Neffos P1

Untuk memprojeksikan kandungan secara langsung dari perkakasan, P1 menggunakan sistem mikro-elektro-mekanikal gred tentera Amerika atau teknologi laser MEMS dan cahaya pancar tiga warna untuk menghasilkan gambar yang jelas dan resolusi tinggi pada dinding atau skrin rata.

MEMS Laser Imaging

Apabila jarak antara telefon dengan permukaannya diprojeksikan adalah 1.8 meter, saiz skrin dianggarkan mencapai 70 inci. Apabila telefon semakin jauh dari permukaan, saiznya meningkat dan boleh naik sehingga 200 inci.

Projeksi sehingga 200 inci

Lebih-lebih lagi, ia mempunyai pembetulan gambar pintar, jadi pengguna tidak perlu melakukan penstabilan tambahan dengan tombol atau slider untuk menjajarkan gambar dengan dinding atau skrin apabila telefon diletakkan pada sudut yang canggung. Tak kira bagaimana ia dipasang, imej yang diunjurkan akan sentiasa membentuk segi empat.

Untuk menghasilkan gambaran yang paling terang dan terperinci sebaik mungkin, dengan hitam yang mendalam dan pancaran yang terang, Neffos P1 mencapai nisbah kontras 5,000 : 1, yang jauh lebih tinggi dari apa yang pemprosesan cahaya digital atau projektor DLP mampu hasilkan. Projektor DLP yang tipikal mempunyai nisbah kontras asli 400 : 1. Nisbah kontras unggul Neffos P1 membolehkan visual yang menarik dalam definisi tinggi.

Di samping itu, P1 mampu memaparkan pelbagai warna berbanding kebanyakan peranti lain yang menggunakan teknologi yang berbeza untuk memprojeksikan imej pada permukaan. Ia menyokong 150 peratus ruang warna NTSC, manakala DLP dan projektor LED menyokong antara 90 peratus dan 128 peratus gamut warna di NTSC. Gamut warna TV LCD biasa merangkumi hanya 60 peratus ruang NTSC.

Gamut warna yang lebih luas ini bermakna bahawa pencipta kandungan – pembikin filem dan pemaju aplikasi, khususnya – dapat memaparkan karya mereka dengan cara yang benar kepada visi mereka.

Projektor MEMS kecil yang dibina ke dalam Neffos P1 juga menggunakan kuasa yang kurang, membolehkan peranti itu memprojeksikan imej secara berterusan sehingga empat jam dengan cas tunggal bateri 4,000mAh.

Dan, meski meletakkan projektor yang boleh membuang imej 200 inci ke dinding atau skrin, P1 hanya tebal 10mm dan beratnya hanya 203 gram. Ini antara butiran telefon mudah alih-palang-projektor yang ringan disimpan ke dalam poket atau beg seseorang dengan mudah.

Neffos PI dengan projektor

Bagi keseluruhan perkakasan, P1 dikuasakan dengan pemproses octa-core, ditambah dengan grafik dua-teras Mali-T860 dan 4GB RAM untuk secara konsisten mengembang pengalaman semasa permainan, membuat berbilang tugas, atau melaksanakan tugas yang dituntut. Ia juga memaparkan paparan 5.5 inci besar, 1080p yang menetapkan standard untuk visual yang mendalam dan berkualiti dalam julat harganya.

Neffos P1 akan dijual di pasaran terpilih pada harga yang kompetitif pada tahun ini. Nantikan pengumuman seterusnya.

Leave a Reply