Neffos X1 Lite Diperkenalkan Pada Harga RM499

Fazura dan Hugo Chai

Neffos X1 Lite Diperkenalkan Pada Harga RM499 │  Selepas pengenalan Neffos X1 dan X1 Max, kini Neffos membawakan Neffos X1 Lite ke pasaran Malaysia. X1 Lite ini menjanjikan ciri-ciri yang mewah tanpa menjejaskan pengalaman pengguna dan yang  penting sekali, harganya yang mampu milik.

Fazura Selfie Menggunakan X1 Lite

Neffos X1 Lite adalah peranti yang mempunyai harga yang paling rendah antara telefon pintar premium Android siri X1, dan Malaysia terpilih sebagai negara pertama melancarkan X1 Lite ini.

“Sejak penubuhan kami pada tahun 2016, kami telah mengalami pertumbuhan eksponen, berikutan inisiatif pemasaran agresif kami, termasuk pameran bergerak seluruh negara, pengenalan duta jenama kami Fazura, dan penajaan program nyanyian realiti terhangat di Malaysia – Mentor Milenia. Inisiatif-inisiatif yang mendapat sokongan dan maklum balas yang luar biasa telah membolehkan kami memahami denyutan pasaran. Dengan X1 Lite ini, kami berhasrat untuk terus memberikan pengalaman produk terbaik kepada pelanggan kami dengan harga yang cukup hebat yang boleh didapati di pasaran daripada rakan kongsi tempatan kami”, kata Hugo Cai, Pengarah TP-Link Distribution Malaysia Sdn Bhd.

Perfection in 0.2 seconds

Neffos X1 Lite telah dilancarkan dengan promosi bundle khas hanya boleh didapati di Lazada.my. Dengan setiap pembelian Neffos X1 Lite, pengguna akan menerima barangan terhad eksklusif pilihan mereka samada Neffos Premium Gift Box atau T-Shirt Warrior Warrior yang ditandatangani oleh Fazura (selagi stok masih ada)!

X1-Lite-Lazada

Pada majlis pengenalan X1 Lite ini, duta Neffos Fazura turut hadir menyerikan majlis ini. Si cantik jelitawan ini telah mendendangkan 2 lagi terbarunya iaitu Bangun dan Bisa Apa.

Fazura Duta Neffos

Neffos X1 Lite

X1 Lite direka dengan bentuk simetri dan mempunyai perlindungan belakang dwi-melengkung untuk memberi cengkaman semulajadi untuk tangan supaya pengguna boleh menghantar mesej atau mengambil gambar secara on-the-go. Casing plastik memastikan X1 Lite berat hanya pada 138g.

Pelancaran-Neffos-X1-Lite

Kedalaman sisi kaca 2.75mm dan 2.5D menghasilkan penampilan yang kemas sementara skrin dengan teknologi IPS penuh sel untuk paparan yang lebih cerah dan terang. Ini menjadikan X1 Lite sempurna untuk menonton video, filem, dan rancangan kegemaran anda.

10-sentuhan titik meningkatkan pengalaman permainan dengan menghasilkan respons yang lebih tepat dan serba boleh pada skrin LCD. Ketukan dua kali memberikan kemudahan tambahan dengan mengaktifkan skrin tanpa menekan butang kuasa. X1 Lite membuktikan kecantikan dan fungsi boleh wujud bersama.

Kamera belakang mempunyai 13 megapiksel sensor dengan pencahayaan belakang dan kanta 5P. PDAF (phase-detection auto-focus) hanya 0.2 saat memastikan anda tidak terlepas momen paling penting dalam hidup anda. Lebar aperture f/2.0 memberikan kedalaman lapangan yang cetek dan memudahkan pengambilan gambar yang jelas dengan cahaya rendah dengan mudah.

X1 Lite Kamera

Ciri real-time waktu malam membolehkan anda melihat objek yang akan anda ambil dalam kegelapan, mengubah kamera anda secara efektif menjadi satu set gogal penglihatan malam (night vision) dan tidak lagi mengambil gambar dalam kesamaran lagi.

Kamera hadapan 5MP dengan lensa sudut lebar 84 darjah, membolehkan anda mengambil gambar yang sempurna dengan lebih ramai rakan. Fungsi real-time sudah ada di kamera depan Neffos X1 Lite. “Mode mempercantik real-time” ini menjadikan mengambil selfies lebih intuitif. Kamera hadapan 5 megapiksel dilengkapi dengan lensa sudut lebar 84 darjah dan keupayaan real-time, yang membolehkan pengguna mengambil gambar selfie berkualiti tinggi.

X1 Lite back camera

Sensor cap jari disediakan untuk pilihan membuka kunci telefon pintar dengan lebih selamat. Algoritma sensor canggih membolehkan 360 darjah membuka kunci telefon dan mengurangkan masa yang diperlukan untuk membuka kunci telefon anda dengan lebih cepat iaitu 0.2s. Data cap jari diperincikan dengan kekerapan anda membuka kunci X1 Lite anda, semakin cepat dan lebih tepat fungsi ini. Selfies juga boleh diambil dengan cap jari, membuat proses menangkap gambar kegemaran anda lebih mudah dan lebih cekap.

X1 Lite dikuasakan oleh CPU octa-core MediaTek untuk pemprosesan yang optimum. Mali T860 MP2 GPU, sehingga 2GB RAM, dengan sokongan ROM 16GB untuk memaksimumkan pemuatan, memori dan multi-tasking.

Octa-Core MediaTek Chip

Dipacukan dengan Android 7.0, X1 Lite mengendalikan NFUI (Neffos User Interface) 2.0 menjadikan interaksi lebih lancar dan semula jadi. Bateri khas 2550mAh menggantikan 2250 mAh X1 untuk kapasiti tambahan.

Neffos X1 Lite Colours

Didatangkan dalam dua warna, Cloudy Grey dan Sunrise Gold, Neffos X1 Lite dijual pada harga RM499 dan boleh didapati di semua peruncit dan penjual Neffos di seluruh negara bermula bulan Ogos 2017. Di samping itu, pengguna juga boleh mendapatkan Neffos X1 Lite dengan mudah melalui Lazada.my, rakan e-dagang rasmi untuk Neffos. Log masuk ke http://www.lazada.com.my/neffos-x1-lite/ untuk maklumat lanjut.

Selain itu, Neffos X1 Lite juga dilengkapi dengan program jaminan dua tahun yang menawarkan perkhidmatan untuk masalah mekanikal dan teknikal terpilih yang tidak termasuk kerosakan tidak sengaja atau skrin pecah. Neffos juga menyediakan pertukaran peranti satu-satu kepada pelanggan yang mengalami kegagalan peranti Neffos dalam tempoh pembaikan dalam tempoh tiga bulan pertama pembelian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *