OPPO F5 Dashing Blue Sungguh Mempersonakan

Pre Order Now

OPPO F5 Dashing Blue Sungguh Mempersonakan | Bila sebut sahaja OPPO F5, ada yang mula terbayangkan wajah-wajah duta mereka seperti Fattah Amin, Neelofar, Ayda Jebat, Yoga Lin, Min Chen, Eric Chou dan ramai lagi. Sempena Valentine’s Day tahun ini. OPPO Malaysia menampilkan edisi khas OPPO F5 Dashing Blue yang sungguh mempersonakan ini…

OPPO F5 Dashing Blue Edisi Khas

OPPO F5 Dashing Blue edisi khas ini telah dipersembahkan sempena majlis Media Appreciation yang diadakan kepada para media yang telah menyokong OPPO Malaysia selama ini. Yang menariknya, untuk edisi khas ini ada sebuah filem mikro bertajuk “Listen To Your Heart” yang dihasilkan sempena pelancaran telefon pintar dari OPPO Malaysia.

OPPO Media Appreciation

Filem mikro ini dibintangi oleh Eric Chou (penyanyi dari Taiwan) dan Min Chen (artis tempatan) mengisahkan Ah Zhe (dilakonkan oleh Eric Chou) yang memiliki kebolehan membaca kotak fikiran orang melalui telefon pintar OPPO F5 Dashing Blue nya. Manakala Min Chen seorang gadis genit comel yang baik hati, bertemu secara tidak sengaja yang telah menggamit perasaan cinta….. jom tengok apa terjadi seterusnya…

sebuah filem mikro bertajuk “Listen To Your Heart”

OPPO F5 Dashing Blue edition

Warna biru melambangkan kecanggihan dan ketenangan, dan warna yang trending masa kini. Oleh itu, jika anda mencari hadiah untuk yang tersayang bagi menyatakan cinta dan kasih anda secara bergaya, F5 Dashing Blue pasti menambat hati.

OPPO Malaysia akan mengadakan Pra Tempahan (Pre Order) untuk edisi khas ini bermula 5 Febuari bermula 12 tengahari sehingga 10 Febuari 2018. Dan bagi yang membuat pra tempahan awal akan mendapat kotak hadiah OPPO F5 Dashing Blue Valentines yang datang dengan sarung telefon kristal Swarovski percuma dan ukiran laser pada sarung telefon. Best kan!

Pre Order Now F5 Dashing Blue

mendapat kotak hadiah OPPO F5 Dashing Blue Valentines

Boleh buat tempahan di sini:

Stor Dalam Talian: http://www.oppostore.com.my/products/f5db/
Stor Konsep: http://www.oppo.com/my/shops/

Spesifikasi F5 Dashing Blue

Antara spesifikasi asas pada edisi khas ini adalah:

Spec F5 Dashing Blue

Selain itu, fungsi teknologi A.I. Beauty Recognition turut tersedia seperti siri F5 yang lain. Memperkenalkan kamera F5 yang menawan keindahan manusia dalam semua bentuk – tidak kira umur, jantina, tona kulit atau jenis kulit anda. Dirangsang oleh alogoritma kompleks yang berdasar teknologi Artificial Intelligence, kamera depan 20MP (F/2.0 aperture) F5 menghasilkan fotogenik terbaik anda.

A.I. Beauty Recognition Technology

Selain itu, edisi ini menampilkan kamera belakang 16MP (F/1.8 aperture) yang mempunyai resolusi tinggi (2160×1080) dan menghasilkan kualiti foto yang mengagumkan dengan fungsi Bokeh dan lain-lain lagi.

Paparan skrin penuh FHD+ 6.0 inci memberikan memberikan pengguna keseronokan visual yang jelas tanpa perlu menukar telefon ke saiz besar. Menawarkan skrin resolusi tinggi 2160×1080 dpi dengan nisbah 18:9 memberikan visual tanpa gangguan.

FHD+

Resolusi Tinggi

Dikuasakan pula dengan 4GB bersama prosesor Octa-core  yang menggunakan kurang tenaga dan tidak panas dengan cepat dan persembahan yang tinggi. Storan dalaman sebanyak 32GB dan boleh ditambah dengan storan luaran melalui kad SD sehingga 256GB. Bateri 3200 mAh dibekalkan mampu memberi ketahanan lebih lama melalui Continuos Optimizing Technology yang mengawal aplikasi dalam telefon pintar ini.

Semenangnya OPPO Media Appreciation ini menjadi satu kenangan yang manis buat Naz di awal 2018. Terima kasih OPPO Malaysia.

OPPO F5 Dashing Blue

#OPPOF5 #DashingBlue #capturetherealyou

Leave a Reply