Pengembaraan Leo the Wildlife Ranger di ZooMoo

Leo the Wildlife Ranger-ZooMoo

Pengembaraan Leo the Wildlife Ranger di ZooMoo │  Ogos ini, Leo the Wildlife Ranger dan rakannya Katie, bersama-sama dengan anak anjing mereka yang berpengalaman akan membawa anda ke pengembaraan yang menarik di ZooMoo.

Leo the Wildanger Ranger di ZooMoo
Leo the Wildanger Ranger di ZooMoo, Astro ch 619

Leo the Wildlife Ranger adalah program pendidikan yang bertujuan untuk meningkatkan kesedaran dan menggalakkan penghayatan kepelbagaian hidupan liar. Episod yang berkisar dengan tujuan utama untuk membantu haiwan yang memerlukan, dan kepentingan menjaga alam sekitar.

Membawa Kanak-Kanak Lebih Dekat Dengan Hidupan Liar

Siri ini dibuat untuk meningkatkan kesedaran dan menggalakkan kepelbagaian kepelbagaian hidupan liar, dari rumah koala di Australia ke pangkalan belut elektrik di Amerika Selatan. Episod ditetapkan dalam tema utama untuk membantu haiwan yang memerlukan, dan kepentingan menjaga alam sekitar.

Hidupan Mamalia“Di ZooMoo, kami mengawasi program pendidikan berkualiti tinggi untuk kanak-kanak pra-sekolah. Ia adalah penting untuk setiap generasi mempunyai pemahaman tentang kehidupan haiwan liar dan mempunyai penghayatan terhadap habitat semulajadi di dunia. Dengan objektif ini sebahagian dari strategi kami, Leo Wildlife Ranger memenuhi criteria untuk saluran ini. Selain itu, siri pemenang anugerah ini adalah cetusan produser Chi-Sim Tang, telah mempamerkan bakat dari rantau ini.” Kata Catherine Nebauer, Pengurus Besar Rangkaian ZooMoo untuk Australasia.

Leo the Wildanger Ranger
Leo the Wildanger Ranger bersama krewnya…

Pemenang ‘Program Prasekolah Terbaik‘ pada Anugerah TV Asia 2016, Leo Wildlife Ranger dihasilkan oleh Omens Studios, sebuah syarikat yang berpangkalan di Singapura. Salah seorang ahli pasukannya ialah bakat dari Malaysia Kevin Chow yang merupakan produser siri ini.

“Di Omens Studios, kami sentiasa berusaha untuk memberi ilham dan inspirasi kepada setiap kanak-kanak yang kami temui dan Leo Wildlife Ranger dicipta untuk melakukan perkara tersebut. Kami sangat teruja untuk menjadi sebahagian daripada keluarga ZooMoo dan berharap dapat mengembangkan lebih banyak Rangers Junior di Asia.” kata Chi-Sim Tang, Pengeluar Eksekutif Omens Studios.

Leo the Wildanger Ranger on ZooMoo

Pastikan anak-anak anda telah melepaskan peluang untuk mengembara bersama Leo the Wildlife Ranger di ZooMoo, Astro ch 619, pada hari Sabtu 19 Ogos jam 12.05 tengahari!

Leave a Reply