Plane In The City Tarikan Terbaru KL

logo Plane In The City

Plane In The City Tarikan Terbaru KL |  Bayangkan anda berada di dalam sebuah kapal terbang mewah dan disajikan dengan hidangan bertaraf 5 bintang seperti seorang VIP. Dan selepas selesai menjamu hidangan yang mengagumkan itu, anda diberi lawatan peribadi ke kokpit kapal terbang tersebut. Tentunya menyeronokkan dan satu pengalaman manis yang pasti akan tersemat di kotak fikiran anda. Ini bukan sekadar bayangan sahaja tetapi akan menjadi realiti tidak lama lagi melalui tarikan terbaru Kuala Lumpur iaitu Plane In The City.

Mr. Arvin Randahwa – CEO of TwoSpicy Entertainment and Mr. Tommy Lee – COO of TwoSpicy Entertainment Live

TwoSpicy Entertainment Live, syarikat di belakang Dinner In the Sky Malaysia yang sangat popular, dijangka melancarkan Plane In The City pada April ini, yang dianggap sebagai tarikan utama di Kuala Lumpur.

Yang pertama seumpamanya di Malaysia, Plane In The City akan menjadi pengalaman 90 minit yang berkisar sekitar pesawat Boeing 737 yang sebenar, di mana penumpangnya akan mendapat peluang seumur hidup untuk melakukan perkara-perkara seperti mengambil ‘selfie’ sambil mengeluarkan kepala mereka dari kokpit Pilot, berjalan di sayap pesawat, menikmati hidangan makan malam yang dipersembahkan sambil mendengar muzik hit terini dan banyak lagi. Tarikan terbaru ini terletak di SKYLAND, Jalan Bukit Bintang. Anda pasti tidak terlepas pandang pesawat Boeng 737 ini ketika melalui Jalan Bukit Bintang menuju ke Prince Court Hospital, kerana ianya sangat menonjol.Attractions“Kita hidup dalam era pengalaman. Pengguna kini menuntut produk dan model perkhidmatan yang terkini dan lebih interaktif. Mereka mahu mengalami realiti yang berbeza dan Plane In The City membolehkan mereka merasainya “, kata Arvin Randahwa, Ketua Pegawai Eksekutif TwoSpicy Entertainment Live yang menyusun idea itu. “Ini adalah cara yang terbaik dan tempat untuk penduduk tempatan dan pelancong untuk meraikan orang-orang yang dikasihi, rakan-rakan atau pelanggan mereka dan memberikan satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan,” katanya.

 

Ucapan oleh Mr. Arvin Randahwa – CEO of TwoSpicy Entertainment Live
Ucapan oleh Mr. Arvin Randahwa – CEO TwoSpicy Entertainment Live

Hanya boleh menempatkan 20 orang setiap sesi bagi mengekalkan eksklusif, sajian makanan di atas pesawat akan disampaikan dalam 3 atau 4 hidangan (bergantung kepada jenis pakej) oleh Le Meridien Kuala Lumpur, sebuah hotel bintang lima yang terkenal, dipilih berdasarkan menu menarik mereka dan masakan hebat. “Makanan, dalam tradisi kita, adalah sesuatu yang suci, bukan setakat mengenai khasiat atau kalori. Ini mengenai perkongsian, kejujuran dan identiti. Oleh itu, falsafah memasak haruslah menjadi pengalaman yang intim sehingga idea di sebalik menu untuk makan di dalam kapal terbang menjadi benda utama – mewujudkan pengalaman yang jujur dan intim bagi pengunjung melalui makanan “kata Chef Antoine Rodriquez, Chef Eksekutif Le ‘Meridien Kuala Lumpur.

Sesi Soal Jawab

Menu Plane In The City

Menu Plane In The City
Menu Plane In The City untuk Kelas Ekonomi, Perniagaan dan Kelas Pertama
Menu Vegetarian dan Tambahan
Menu Vegetarian dan Tambahan
Hidangan Makanan Kelas Ekonomi
Hidangan Makanan Kelas Ekonomi
Hidangan Makanan Kelas Bisnes
Hidangan Makanan Kelas Perniagaan
Hidangan Makanan Kelas Pertama
Hidangan Makanan Kelas Pertama
Dessert Plane In The City
Hidangan pencuci mulut Plane In The City

Membawa Pesawat Boeng 737 ke Skyland

Proses untuk mengangkut dan mengubah pesawat yang digunakan untuk Plane In The City tidak mudah. Dari pengiring polis ke pelbagai kren yang digunakan, ia adalah perjalanan yang paling teknikal dan panjang, yang disokong oleh penaja seperti Dulux dan AkzoNobel, cat rasmi. Sekitar 350 liter salutan aeroangkasa premium sebenar telah diimport ke negara ini oleh Dulux untuk projek itu. “Perkongsian kami dengan Plane IN The City memberikan peluang yang baik untuk AkzoNobel, sebuah syarikat cat dan pelapis global terkemuka, untuk berkongsi kepakaran dan inovasi produk kami dalam lapisan aeroangkasa kepada semua rakyat Malaysia. Kedua-dua tahan lasak dan lestari, salutan kami menggambarkan keghairahan kami untuk mewujudkan penyelesaian yang inovatif, boleh dipercayai dan cekap yang kami bangga dapat mempamerkan melalui kolaborasi yang menarik ini, “kata Pengurus Jualan Wilayah Ted Rhee, AkzoNobel Specialty Coatings Aero Commercial, Asia Pacific.

Bukan itu sahaja, lampu landasan yang digunakan di sekitar pesawat itu juga akan menjadi lampu landasan sebenar yang digunakan di lapangan terbang lapangan terbang di seluruh dunia, dengan ihsan ADB Safegate, pakar teknologi lapangan terbang.

Dengan semua perkara yang disebut di atas dan banyak lagi yang akan datang, Plane di The City pasti akan meningkatkan pengalaman makan anda ke tahap yang baru dan memuaskan keinginan semua lima deria anda. Ini adalah satu pengalaman yang anda TIDAK mahu ketinggalan.

Pakej Plane In The City1
Pakej Plane In The City

Jualan tiket akan bermula pada 26 Mac 2018 dan akan berharga RM199 setiap satu untuk Kelas Ekonomi, RM399 bagi Kelas Perniagaan dan RM999 bagi Kelas Pertama. Di samping pakej standard ini, Plane In The City merancang untuk melancarkan pakej perayaan seperti untuk hari lahir dan ulang tahun. Syarikat-syarikat acara dan orang awam juga boleh menempah pesawat sebagai tempat untuk acara swasta / korporat yang boleh memuatkan sehingga 60 pax dalam satu masa. Untuk pertanyaan lanjut, and boleh hubungi +6 016 299 1396 atau layari www.planeinthecity.com.

 


About TwoSpicy Entertainment Live
TwoSpicy Entertainment Live, or more popularly known as 2Spicy, is an event management company that has ran some of the biggest events in Malaysia handling crowds up to 28,000 at one time, such as the We Love Asia music festivals, The Maze Challenge Asia and Dinner In The Sky Malaysia. Its vision is to be the market leader in creating unique experiences and events in Asia.

About SKYLAND
SKYLAND is Kuala Lumpur’s latest tourist attraction that currently hosts two unique dining experiences, Dinner In The Sky Malaysia and Plane in The City. Located at Jalan Bukit Bintang, SKYLAND also houses a large marquee lounge, which can be rented for private events and celebrations. Its strategic location and exciting products has given it massive Social Media buzz and there are plans to host more attractions there in the near future.

 

 

Leave a Reply