RakuXin Restaurant Raikan Lambungan Kemakmuran Tahun Baru Cina

RakuXin

RakuXin Restaurant Raikan Lambungan Kemakmuran Tahun Baru Cina | Selamat Tahun Baru Cina! Concorde Hotel Shah Alam menawarkan Festival Kemakmuran yang hebat di RakuXin Restaurant. Promosi Yee Sang kegemaran sepanjang zaman kembali lagi, sambil menambah nasib baik yang akan berlaku dalam Tahun Baru Cina.

RakuXin Restaurant - Concorde Hotel Shah Alam
[ foto kredit: fb concorde hotel shah alam ]

Tak sah kalau tak lambung Yee Sang sempena Tahun Baru Cina ini bagi menandakan nasib baik, kekayaan, kesihatan dan umur panjang. Restoran RakuXin menyajikan pilihan Yee Sang yang lazat, dari Salmon Yee Sang yang popular, Scallop Yee Sang, Pear & Salmon Yee Sang dan Pacific Clam Yee Sang, kepada Abalone Yee Sang yang mewah. Sekiranya anda mahukan sesuatu yang istimewa, anda boleh memilih Ikan Maw Yee Sang atau Disney Yee Sang. Pelbagai ramuan seperti lobak putih yang dicincang, halia muda, kerepek keladi, pomelo, papaya gherkins, halia merah dan putih, sos plum, kacang tanah, biji bijan dan banyak lagi ditambah ke dalam hidangan kemakmuran ini.

Hidangan sekali setahun ini boleh didapati pada bahagian kecil dan besar, disajikan semasa makan tengahari dan makan malam. Menu berharga daripada RM88 bersih.

Sambutan yang menggembirakan untuk Tahun Baru ini memerlukan pelbagai menu yang berbeza untuk dipilih. Harga di RM888 bersih untuk satu meja 10 orang, nikmati pesta Salmon Segar Yee Sang, Alaskan Crabmeat with Shitake Mushroom Soup, Crispy Roasted Chicken with Thai Peanut Sweet Sauce, Steamed Fresh Seabass with Garlic, Ginger and Soy Sauce, Braised Mushroom with Green Broccoli and Dried Mussels, Stir-fried Seawater Prawn with Golden Oat and Curry Leaf, Anchovies Fried Rice, Hot Soya Bean with Fungus dan Lotus Dumpling.

Stir-fried Seawater Prawn with Honey Ground Peanut Sauce
Stir-fried Seawater Prawn with Honey Ground Peanut Sauce
Seafood Fried Rice
Seafood Fried Rice

Untuk tahun yang berlimpah tuah, salah satu menu mewah kami yang sukar ditandingi yang terdiri daripada Salmon Segar dengan Ikan Jeli Yee Sang, Treasure Seafood Soup, Roasted Chicken with Spicy Lam Heong Sauce, Steamed Golden Pomfret Fish with Lime and Ginger Sauce, Braised Duo Mushroom with Green Broccoli and Dried Scallop, Stir-fried Seawater Prawn with Egg Yolk Milk Sauce, Pineapple Fried Rice and Warm Sea Coconut with Lotus Dumpling. Set ini berharga RM1,088 set untuk satu meja 10 orang.

Dry Scallop with Black Fungus Soup
Dry Scallop with Black Fungus Soup
Combination of Roasted Duck with Chinese Herbal Sauce & Roasted Chicken with Thai Mae Pranom Gravy
Combination of Roasted Duck with Chinese Herbal Sauce & Roasted Chicken with Thai Mae Pranom Gravy
Steamed Red Garoupa with Ginger and Garlic Sauce
Steamed Red Garoupa with Ginger and Garlic Sauce
Braised Mushroom and Broccoli with Abalone Head
Braised Mushroom and Broccoli with Abalone Head

Menu utama kami yang pasti akan membawa anda kemakmuran sepanjang tahun dengan harga RM1,188 bersih untuk meja 10 orang termasuk Salmon Segar dengan Pasifik Clam Yee Sang, Dry Scallop with Black Fungus Soup, Combination of Roasted Duck with Chinese Herbal Sauce & Roasted Chicken with Thai Mae Pranom Gravy, Steamed Red Garoupa with Ginger and Garlic Sauce, Braised Mushroom and Broccoli with Abalone Head, Stir-fried Seawater Prawn with Honey Ground Peanut Sauce, Seafood Fried Rice and Chilled Longan with Lotus Seed dan Golden Mochi.

Chilled Longan with Lotus Seed
Chilled Longan with Lotus Seed
Golden Mochi
Golden Mochi

Yee Sang dan set festival perayaan boleh didapati dari jam 12 tengah hari hingga 8 malam dari 22 Januari hingga 19 Febuari 2019 di RakuXin Restaurant, Concorde Hotel Shah Alam (ditutup pada hari Ahad dan Cuti Umum).

Untuk maklumat atau tempahan, sila hubungi +603 5520 8000 atau layari laman web kami di shahalam.concordehotelsresorts.com


*tertakluk kepada Terma & Syarat.

*harga yang disebut adalah harga bersih dan termasuk cukai kerajaan yang dikenakan.

Leave a Reply