Tiga Masalah Rambut di Malaysia dan P&G dan Shopee Membantu!

Penjagaan Masalah Rambut

Tiga Masalah Rambut di Malaysia dan P&G dan Shopee Membantu! |  Mengalami hari rambut yang buruk menjejaskan lebih daripada sekadar penampilan fizikal, ia juga merendahkan mood anda, memberi impak pada keyakinan diri anda sepanjang hari. Di Malaysia, masalah rambut yang paling umum dinyatakan sebagai (1) kelemumur, (2) kulit kepala berminyak, dan (3) rambut gugur. Inilah sebabnya mengapa syarikat barangan pengguna terkemuka dunia, P&G, syarikat induk jenama penjagaan rambut terlaris; Pantene, Head & Shoulders, Rejoice dan Herbal Essences; akan bekerjasama dengan Shopee untuk melancarkan Super Brand Day bertemakan ” Menghentikan Hari Rambut Buruk “.

Hentikan Masalah Rambut Anda

Dari 8 hingga 12 April, P&G x Shopee Super Brand Day, akan menawarkan tawaran sehingga 80% dan pelancaran produk baru, Rejoice 3-in-1 Perfect dan Head & Shoulders Subzero untuk menangani beberapa kebimbangan yang paling biasa mengenai penjagaan rambut di Malaysia. Beli pakej penjagaan rambut untuk menerima diskaun tambahan 15%, nikmati tawaran dari serendah RM1 serta Jualan Kejutan Harian, dan mengambil bahagian dalam pertandingan media sosial dan permainan dalam aplikasi untuk memenangi hadiah menarik.

Kurang rambut gugur dengan rambut yang lebih kuat

Jika anda mempunyai ketakutan rambut gugur – anda tidak bersendirian. Keguguran rambut dikatakan sebagai salah satu kebimbangan utama penjagaan rambut di Malaysia. Beberapa sebab dikaitkan dengan keguguran rambut seperti tekanan kimia yang keras yang disebabkan oleh pemutihan dan pewarna, tekanan haba yang berlebihan daripada penggunaan stylers yang kerap dan berpanjangan, dan juga tekanan alam sekitar dari pencemaran dan UV.

Walaupun tidak ada alasan yang khusus, penting sekali apabila anda mula mengalami keguguran rambut, anda segera berubah menggunakan produk penjagaan rambut yang menangani kebimbangan ini.

Formula Pro-Vitamin Pantene melampaui pembersihan selain membuatkan rambut lebih kuat dari pangkal hingga ke hujung dengan kurang kusut apabila mencuci atau menyikat untuk keguguran rambut yang kurang. Syampu ini, yang mengandungi penghalang kerosakan keratin, membantu mencegah kerosakan rambut, mengurangkan keguguran rambut yang kurang dengan penggunaan biasa.

Rawat kelemumur dari sumbernya

Mahu menjadi 100% bebas* serpihan/kepingan adalah perjuangan bersama rakyat Malaysia. Inilah tanda-tanda umum kelemumur: ia kelihatan paling jelas melalui serpihan, kegatalan dan kemerahan sebagai tindak balas kepada kerengsaan, dan kulit kepala kering sebagai tanda awal. Walaupun anda harus tahu bahawa kelemumur adalah keadaan semula jadi, pilihan syampu anti kelemumur adalah pilihan terbaik anda untuk memastikan anda bebas kelemumur* dan kulit kepala anda sihat.

Sebagai syampu anti kelemumur nombor satu di dunia, Head and Shoulders Cool Menthol terbukti secara klinikal untuk mencegah kelemumur. Ia hadir dengan teknologi Zinc Pyrithione (ZPT), formula** yang merawat kelemumur dari sumber dan menghalangnya daripada datang kembali. Ia mengandungi mentol untuk sensasi yang menyegarkan dan formulanya lembut untuk digunakan setiap hari.

Rambut dengab bauan yang menakjubkan sepanjang hari

Menjaga rambut dengan bauan yang menakjubkan adalah satu cabaran yang sukar di Malaysia, terutama sekali sentiasa dengan musim panas. Kepayahan berulang alik, pendedahan kepada pencemaran, dan peluh membunuh wangian segar rambut anda walaupun pada saat anda meninggalkan rumah.

Oleh itu, anda perlu memastikan anda mencari syampu yang betul seperti Rejoice Perfume Smooth, yang mempunyai bau peony yang dibuat oleh pakar minyak wangi antarabangsa. Ia juga mempunyai serum yang licin untuk mengekalkan kelembutan dan kewangian anda.

Basuhan untuk rambut licin yang lembut

Kita semua mahu rambut licin halus untuk melihat dan menyentuh. Walau bagaimanapun, halangan yang biasa untuk mempunyai rambut yang sempurna adalah haba yang berlebihan dari cuaca atau alat gaya rambut seperti pengering rambut, pewarna rambut, dan tidak memberikan kelembapan dan nutrien rambut yang cukup.

Dalam cuaca tropika di Malaysia, anda memerlukan Pantene Pro-V Total Damage Care Syampu. Ia direka bentuk untuk menyediakan asas yang sihat untuk rambut anda dengan perlahan-lahan menghilangkan kekotoran dari rambut dan kulit kepala tanpa pengeringan bagi melindungi rambut anda dari kerosakan yang dikenakan pada rambut anda.

Pulihkan rambut anda ke keadaan puncaknya

Hujung bercabang, rambut kusam, dan kerosakan rambut adalah masalah biasa di Malaysia. Sebab utama kerosakan rambut adalah persekitaran yang panas atau lembap, mewarna rambut berulang-ulang yang menghilangkan nutrien dan mengubah struktur rambut, atau terlalu banyak gaya dengan alat rambut yang boleh membuat rambut lebih rapuh.

Pantene Pro-V Silky Smooth Care Syampu membantu menjaga rambut anda pada keadaan yang optimum, dengan mengimbangi kelembapan untuk rambut licin dan boleh diurus. Rambut yang kering dan rosak menyerap kelembapan berlebihan apabila lembab, tetapi Pantene Pro-V Silky Smooth Care mengunci kelembapan penting dan menutup kelembapan berlebihan untuk rambut yang cantik sepanjang hari dalam apa jua cuaca. Ia tidak mengandungi pewarna atau paraben.

Semua produk P&G boleh ditemui melalui Kedai Rasmi P&G di Shopee Mall. Produk di bawah Shopee Mall datang dengan 15 hari pulangan, penghantaran percuma dan 100% ketulenan yang dijamin. Sertai P&G dan Shopee untuk Menghentikan Hari Rambut Buruk – kedai untuk semua keperluan penjagaan rambut anda sekarang di https://shopee.com.my/m/super-brand-day !


*no visible flakes with regular use

**at the fungal source, with regular use

^P&G calculation based on Nielsen sales information July 2017 – June 2018

Leave a Reply