Toyota Raikan Pelancaran Vios 2019 dengan Muzik Video

VIOS 2019

Toyota Raikan Pelancaran Vios 2019 dengan Muzik Video | Lebih Sportier dan lebih maju daripada model sebelum ini, generasi terbaru Vios secara rasminya diperkenalkan hari ini melalui video muziknya sendiri, sebuah projek yang dicipta untuk menentang konvensyen dan memenuhi keinginan rakyat Malaysia untuk sedan bandar yang popular ini. Menampilkan selebriti Malaysia, Shukri Yahaya dan Shawn Lee, video muzik telah disesuaikan dengan tajuk “As Never Before” dan menjanjikan pengalaman tontonan yang ringkas dengan inspirasi dan otentik 2019.

“Toyota Vios yang pertama kali diperkenalkan pada tahun 2003 dan hari ini, kami dengan bangga mempersembahkan Vios Semua-Baru – sebuah kereta yang telah mengalami peningkatan yang besar untuk mengambil pengalaman pemanduan ke peringkat seterusnya. Sama seperti kami secara konsisten membawa inovasi ke kereta kami, kami mahu melakukan perkara yang sama seperti bagaimana kami berkomunikasi dengan pelanggan kami. Kami mahu meneruskan norma dan kerana muzik adalah bahasa sejagat, kami memulakan perjalanan kreatif untuk menghasilkan video muzik yang menarik yang bercakap terus kepada hati pengguna kami sambil mempamerkan kualiti yang dipertingkat dari Vios Semua-Baru. Kami bangga kerana berbeza dari yang lain, dan dengan itu meraikan Toyota Vios yang baru, As Never Before, “kata Encik Ravindran K., Presiden UMW Toyota Motor.

Encik Ravindran K., Presiden UMW Toyota Motor

Inspirasi bermula dari jenama itu sendiri dengan janji jenama baru “All About The Drive” untuk All-New Toyota Vios. Ia memberi inspirasi kepada Toyota untuk mewujudkan idea-idea pemasaran di luar media konvensional dan memanfaatkan kandungan digital yang terdapat dalam bentuk hiburan muzik. Percubaan pertama untuk Toyota dan Vios, video muzik adalah penyatuan reka bentuk estetik kereta, pemanduan dan prestasi jalan raya serta imej baru. “As Never Before” bergantung pada meletakkan kamera khas pada titik tertentu di dalam kereta untuk menembak video muzik, memberi jenama peluang untuk menyerlahkan gaya, prestasi dan kemampuan memandu yang optimum apabila menggerakkan sudut ketat dan pusingan tajam.

All New VIOS

“Ini adalah langkah berani bagi Toyota. Dengan melangkaui sempadan mengenai apa yang kelihatan seperti komersial kereta, Toyota telah menggabungkan tempatnya di kalangan jenama yang memberi inspirasi. Keseluruhan produksi muzik video, dari utama, memerlukan lebih kurang tiga bulan dan lebih daripada 50 orang untuk menyelesaikannya. Ia adalah satu cabaran yang menarik tetapi pada penghujung hari, semuanya berbaloi. Kami berharap Toyota tidak berhenti di sini dan kreativiti akan terus hidup, “kata Rajay Singh, salah seorang daripada tiga pengarah filem terkemuka untuk menghasilkan video ini.

Akio Takeyama, Timbalan Pengerusi UMW Toyota Motor

“As Never Before” adalah setakat ini video muzik skala terbesar untuk UMW Toyota Motor Malaysia bukan sahaja dari segi skala pengeluaran tetapi juga kreativiti dan usaha secara keseluruhan. Kami juga menambah magnitud ke video muzik dengan mempunyai dua pemacu terkemuka kami Toyota Gazoo Racing (TGR) untuk mewakili jenama dan melengkapkan imej All-New Vios. Sejak hari pertama, Shukri Yahaya dan Shawn Lee mempunyai keserasian yang sempurna kerana mereka hanya memandu bersama sejak permulaan Toyota Gazoo Racing di Malaysia dan mereka telah memandu sendiri dalam beberapa perlumbaan dalam Kelas Sukan, “kata Akio Takeyama, Timbalan Pengerusi UMW Toyota Motor yang juga pelumba TGR sendiri.

VIOS baru
AS Never Before VIOS

Shukri Yahaya, perjalanan dengan motorsport Toyota bermula pada musim 2017-2018 sebagai pelumba TGR, berkata bahawa dia teruja untuk menjadi sebahagian daripada projek ini dan sangat bangga dengan usaha kolektif yang dilaburkan untuk mencipta video muzik ini. “Ini bukan satu projek yang saya terbiasa tetapi dekat dengan hatiku yang diberikan sejarah nostalgia saya dengan Toyota. Semangat Toyota Vios 2019 melebihi harapan dengan mengenal pasti trend dan inovasi, dan akhirnya menjadi sesuatu yang lebih baik. Video muzik ini membuktikannya, dan kami harap rakan-rakan Malaysia akan menjadi lebih bermotivasi, “katanya.

Shukri Yahya dan Shawn Lee

Juga seorang pelumba TGR, Shawn Lee, berkata bahawa cara bagaimana video muzik dirakamkan membuatnya lebih terkesan, memantapkannya sebagai peristiwa yang tidak dapat dilupakan dalam sejarah pemasaran Toyota. “Ia satu penghormatan untuk menjadi sebahagian daripada video muzik ini. Beatboxing dan menghiburkan selalu dan sememangnya menjadi semangat saya, tetapi projek ini telah dinaikkan ke tahap yang lain. Apa yang membuat projek ini istimewa adalah keupayaan kreatif untuk memusingkan muzik dan automotif untuk mencipta sesuatu yang baru – Saya pasti berharap dapat terlibat dalam lebih banyak projek seperti itu, “kata Shawn Lee.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: https://toyota.com.my/

Leave a Reply