Wiko Perkenalkan Koleksi VIEW2 di MCW 2018

Wiko Perkenalkan Koleksi VIEW2 di MCW 2018 |  Mobile World Congress 2018 telah bermula pada 26 Febuari dan akan melabuhkan tirainya hari ini. Naz ikuti berita-berita MCW 2018 melalui laman media sosial sahaja. Banyak telefon pintar baru yang telah dilancarkan dan hanya menunggu masa untuk memasuki pasaran Malaysia. Wiko tidak ketinggalan dalam mempersembahankan telefon pintar terbaru mereka di MCW 2018.

Wiko VIEW2 dan VIEW2 Pro

Wiko meneruskan misi mereka dengan tumpuan untuk membuat rendahan benar diakses dengan lebih banyak ruang paparan yang boleh digunakan. Ciri-ciri skrin lebar dan kuasa teknologi bertenaga kini ditampilkan dalam koleksi Wiko VIEW2.

Koleksi VIEW2 lebih paparan

Wiko VIEW2 didatangkan dalam 2 model iaitu VIEW2 dan VIEW2 Pro. Koleksi View2 dengan ciri reka bentuk skrin penuh yang inovatif dan pengalaman pengimejan pro, disokong oleh prestasi lancar. Koleksi View2 membawa anda 19:9 format skrin penuh, mempunyai reka bentuk skrin inovatif yang menonjol, kurang sempadan tetapi ia masih berasa selesa di tangan anda untuk memastikan pengendalian mudah.

Warna yang menarik

Pada bahagian kamera pula, koleksi View2 menyampaikan tangkapan foto yang menakjubkan dan juga untuk potret diri, dalam cahaya terang mahupun rendah cahaya, serta klip video sinematik yang lancar. View2 dilengkapi dengan kamera belakang 13MP, dan View2 Pro mempunyai dwi kamera 16MP dengan lensa Sony IMX499. Selfies menjadi lebih sempurna untuk instagram siap dengan perincian kecil pada kamera depan 16MP pada kedua-dua peranti.

Dari cahaya terang sehingga cahaya yang rendah, anda akan menangkap empat kali cahaya semulajadi untuk selfies yang lebih cerah, kerana sensor kamera hadapan berkualiti mempunyai teknologi Big Pixel dan f/2.0 apertur. Teknologi Big Pixel meningkatkan tangkapan cahaya dengan menyusun semula piksel, menggabungkan 4 dalam 1. Yang menghasilkan 4 kali sensitiviti foto untuk gambar yang lebih cerah. Antara fungsi lain yang ada seperti Time Lapse, Slow Motion, FHD Video Stabilisation dan Live Auto Zoom.

Peranti ini dikuasakan oleh pemproses Qualcomm Octa-Core, disokong oleh 3GB RAM pada View2 dan 4GB RAM pada View2 Pro. Ini memastikan anda mengalami kelancar apabila anda bertukar antara aplikasi. Di samping itu, 4G LTE Kategori 6 membolehkan aliran langsung dan memuat turun pantas.

Bateri 3,000 mAh ditambah dengan pemproses Qualcomm Octa-Core memastikan penggunaan kuasa yang minimum. Kedua-dua peranti telah menjalani ujian perisian 24/7 dalam makmal Wiko bagi memastikan anda akan mendapat lebih daripada satu hari penuh penggunaan aktif seperti membuat dan menerima panggilan, berkongsi dan melayari internet, muzik, rakaman video, permainan dan emel.

View2 dilengkapi dengan storan dalaman 32GB ROM, dan View2 Pro dengan 64GB ROM dan boleh dikembangkan untuk storan luaran masing-masing ke 128GB dan 256GB kad MicroSD.

Spesifikasi koleksi VIEW2

Lain-lain fungsi seperti Pure Androids memberikan prestasi yang baik dengan aplikasi Google terkini dan kemaskini ciri keselematan. Fungsi Face Unlock juga hanya memakan masa kurang dari 1 saat untuk membuka peranti anda. Juga mempunyai cip NFC yang membolehkan mod pembayaran tanpa sentuhan, memudahkan untuk mod pasangan dan lain-lain lagi.

Tak sabar nak lihat dari dekat peranti Wiko VIEW2 dan VIEW2 Pro ini.

 

Leave a Reply