MYDIN Meraikan Ulangtahun Ke-60 Dengan Penuh Meriah │ Apa yang bermula dengan hanya sebuah kedai kayu yang dibuka di Kota Bahru, Kelantan pada 1957 selepas perang dunia ke-2 telah berubah menjadi sebuah empayar perniagaan yang besar di Malaysia kini. Mempunyai 322 cawangan di seluruh Malaysia dengan 10 jenis format perniagaan, MYDIN terus berkembang maju. Pada tanggal 17 Ogos 2017, MYDIN menyambut ulangtahunnya yang ke-60 dengan penuh meriah.

Pada sambutan ulangtahun ke-60 kali ini, pihak rakan niaga MYDIN selaku penaja sambutan ini turut diumumkan secara rasmi oleh Datuk Wira (Dr.) Haji Ameer Ali Mydin, Pengarah Urusan MYDIN. Rakan penaja terdiri daripada Diamond, Platinum, Gold, Silver dan Bronze turut hadir pada majlis pelancaran ini. Bagi menghargai rakan-rakan penaja ini, MYDIN telah berkejasama dengan ICE WATCH untuk menghasilkan 1957 utas jam tangan keluaran khas ini dan dihadiahkan kepada ke semua rakan penaja.

MYDIN akan mengadakan pelbagai aktiviti, promosi hebat, dan kempen menarik yang akan dilaksanakan sempena Ulangtahun ke-60 selama lima bulan, seperti pertandingan yang akan memilih 60 pemenang untuk dihantar melaksanakan Umrah, Program Penebusan Produk Penaja (Nestle, P&G, BABAS dan Safi), promosi RM6 untuk pembaharuan / pendaftaran keahlian Kad Meriah, Radio Domination dengan Suria FM untuk satu hari penuh, Pertandingan Media Sosial, Konsert Suria JAM, HotFM Konsert, pelancaran produk baru rakan kongsi penaja dan banyak lagi.

Dengan kerjasama The Star, kegembiraan ulangtahun ke-60 MYDIN juga dipanjangkan kepada 60 sekolah terpilih dari seluruh Malaysia bersempena kempen #RAISETHEFLAGMY. Pada 18 Ogos 2017, 10,000 salinan tambahan The Star akan diedarkan kepada semua pelajar untuk menanamkan semangat nasionalisme dan raihan kempen #RAISETHEFLAGMY dan Hari Kebangsaan 2017. Datuk Wira (Dr.) Haji Ameer Ali Mydin, Pengarah Urusan MYDIN Dan Datuk Seri Wong Chun Wai, Pengarah Urusan Kumpulan The Star Media sendiri akan menjadi alasan pada 18 Ogos untuk memberikan Jalur Gemilang origami kepada semua pelajar sekolah.
Majlis pelancaran MYDIN 60 Tahun ini juga akan disenaraikan dalam Buku Rekod Malaysia untuk “Edaran Origami Jalur Gemilang Terbesar di seluruh Negara (berjumlah: 456,000 Jalur Gemilang Origami) melalui akhbar The Star dan Sinar Harian. Pihak MYDIN juga akan mengadakan “Majlis Korban & Kesyukuran” pada 3 September 2017 (12 Zulhijjah 1438H) di Kelantan.
Majlis ini diserikan lagi dengan persembahan dari Jaclyn Victor dan Anuar Zain.