Hubungkan, Kirim Cinta dan Tunjukkan Sokongan kepada Selebriti Malaysia Kegemaran Anda melalui TikTok Celebrity Leaderboard

TikTok Logo

Hubungkan, Kirim Cinta dan Tunjukkan Sokongan kepada Selebriti Malaysia Kegemaran Anda melalui TikTok Celebrity Leaderboard | Pernahkah anda terfikir bagaimana rasanya jika anda dapat bertemu dengan selebriti pujaan anda? Adakah ini salah satu agenda dalam senarai impian anda? Apa yang akan anda katakan kepadanya? Adakah idola anda akan memberi inspirasi kepada anda ke tahap yang lebih tinggi?

Baiklah, berhenti berangan kerana ia mungkin jadi kenyataan! TikTok, destinasi utama untuk video mudah alih bentuk pendek, telah melancarkan TikTok Celebrity Leaderboard, kemas kini produk terbaru yang akan membolehkan pengguna TikTok seperti anda dan saya berinteraksi dengan selebriti bonafide di platform. Bukan hanya itu, peminat yang bersemangat akan dapat memilih selebriti pilihan mereka satu sama lain melalui pertandingan persahabatan mingguan yang akan menyenaraikan 30 selebriti teratas yang paling banyak dipilih di Malaysia.

TikTok Celebrity Leaderboard

Skor mingguan akhir setiap selebriti kemudian akan dikira melalui algoritma multi-dimensi, dengan mengambil kira jumlah tontonan video, jumlah penyiaran, jumlah undian, kadar penglibatan, dan faktor penyumbang lain. Ini sebahagian besarnya didorong oleh pengguna TikTok kerana mereka dibenarkan: –

  • lima (5) undi setiap hari, dengan setiap pengguna dibenarkan memilih sepuluh (10) selebriti teratas di papan pendahulu pilihan anda
  • tiga (3) undi tambahan dengan berkongsi papan Kepimpinan ini di akaun TikTok mereka
  • empat belas (14) undi maksimum sehari

Jumlah mata harian untuk setiap selebriti kemudian akan dikira dan dipaparkan di papan pendahulu setiap minggu, dengan juara selebriti mingguan itu ditampilkan di sepanduk dalam aplikasi TikTok.

Cheah Sheau Mei, User and Content Operations Manager, TikTok Malaysia - TikTok Celebrity Leaderboard

Cheah Sheau Mei, Pengurus Operasi Pengguna dan Kandungan, TikTok Malaysia menjelaskan, “TikTok adalah persekitaran yang selamat dan positif yang menawarkan suasana penuh semangat yang meraikan tren dan merangkumi kepelbagaian. Melalui persekitaran sedemikian, kita dapat menyatukan orang dari pelbagai lapisan masyarakat, selebriti dan orang biasa. TikTok Celebrity Leaderboard adalah bukti keterangkuman ini, memecah sempadan, membolehkan interaksi kreatif antara pengguna yang sebaliknya jarang berlaku dalam kehidupan nyata. Dengan kemas kini produk ini, anda kini boleh berhubung dengan selebriti Malaysia seperti Dato’ Sri Siti Nurhaliza, Fattah Amin, Alvin Chong dan Aeril Zafrel.” 

Fattah AminDato’ Sri Siti NurhalizaAlvin Chong

Jadi tunggu apa lagi? Muat turun TikTok sekarang dan ikuti selebriti kegemaran anda di TikTok!

TikTok boleh didapati di lebih dari 150 negara dan wilayah dalam 75 bahasa. Muat turun aplikasi TikTok melalui iOS atau Google Play.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *