Mengimbas Semula Perjalanan Muzik 2019 Dengan JOOX!

joox logo

Mengimbas Semula Perjalanan Muzik 2019 Dengan JOOX! | Tahun 2019 bakal menutup tirainya, sebelum acara tersebut tiba, mari kita mengimbas semula apa yang telah kita lalui sepanjang tahun ini! Adakah anda masih ingat pada lagu, artis atau siaran langsung kegemaran anda? JOOX memperkenalkan senarai muzik di 2019 di Malaysia, dan juga mendedahkan pilihan muzik, kebiasaan, interaksi karaoke pengguna dan siaran langsung pengguna JOOX tempatan.

Mengimbas Semula Muzik 2019

Berapa banyak yang anda tahu mengenai keutamaan muzik dan tabiat peminat muzik di Malaysia?

JOOX memahami bagaimana tabiat aliran muzik pengguna Malaysia mencerminkan kehidupan seharian mereka dan masa tidur. Jam puncak bagi pengguna JOOX tempatan mendengar muzik dicatatkan – pada 5 petang, dan pada pukul 11 malam sebelum tidur. JOOX juga mendapati bahawa kebanyakan rakyat Malaysia suka mendengar muzik pada hari Jumaat, di mana lagu-lagu yang disiarkan lebih tinggi berbanding dengan hari-hari lain. Tabiat muzik lain yang menarik termasuk:

  • Pengguna JOOX paling aktif pada tahun 2019 mendengarkan lagu selama purata 19 jam sehari sepanjang tahun 2019.
  • Dengan mengambil lagu yang berdurasi 3 minit sebagai pengiraan, jumlah masa strim oleh pengguna JOOX di Malaysia setara dengan terbang di seluruh dunia dalam pesawat selama 19 juta kali.

Mari kita lihat “Top English Hits 2019”, yang terdiri daripada perancah terbesar tahun ini! (Tanpa urutan tertentu)

3 Artist Lelaki Yang Terbanyak di Stream: Alan WalkerEd SheeranShawn Mendes3 Artist Wanita Yang Terbanyak di Stream: Ariana GrandeBillie EllishDato Siti Nurhaliza3 Kumpulan Band Yang Terbanyak di Stream BTSBLACKPINKSeventeen  

10 Lagu Yang Terbanyak di Steam (Tanpa urutan tertentu):

On My Way – Alan Walker ft Sabrina CarpenterSumpah – Naim DanielKill This Love – BLACKPINKSeñorita – Shawn Mendes ft Camila CabelloIt’s You – Ali GatieAlalala Sayang – Azarra Band Kisah Cinta Kita – Hafiz Suip작은 것들을 위한 시 (Boy with Luv)  – BTSMoonlight – Ali Gatie Donde – Andi Bernadee

Nikmati hiburan muzik, termasuk muzik yang di stream, nyanyian karaoke, menonton siaran langsung dan berinteraksi dengan idola tercinta dan rakan-rakan JOOX

JOOX kini mempunyai pustaka muzik yang mempunyai lebih daripada 30 juta trek, yang membolehkan pengguna menikmati muzik pada bila-bila masa, di mana sahaja melalui aplikasi JOOX, di desktop atau laman webnya. Lebih-lebih lagi, pengguna JOOX juga boleh menyanyi karaoke, menonton siaran langsung, berkongsi senarai lagu kegemaran mereka, merekodkan dan menyiarkan video, menghantar hadiah dan berinteraksi dengan idola mereka melalui K-Function.

* Sebagai platform muzik dan hiburan yang paling popular di Malaysia, pengguna JOOX boleh menikmati muzik dalam pelbagai cara yang berbeza & unik seperti mendengar muzik, menyanyi karaoke dan menonton rancangan siaran langsung pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.

* Lebih 295,983 hadiah disampaikan oleh pengguna JOOX melalui K-Function (yang bernilai RM 59,012.93).

* Jumlah masa penstriman oleh pengguna JOOX di Malaysia adalah setara dengan terbang di seluruh dunia dalam pesawat selama 19 juta kali

Sehingga hari ini, JOOX telah menjemput 66 artis untuk menyanyi bersama dengan peminat mereka melalui fungsi Karaoke JOOX. 1,273,621 lagu karaoke telah dimuat naik ke JOOX sepanjang tahun 2019. Selain itu, sejumlah 295,983 hadiah, bersamaan dengan RM 59,012.93, telah dihantarkan oleh peminat-peminat ke “karaoke diva” tersembunyi di JOOX.

5 lagu paling banyak dinyanyikan:

  1. Kemarin – Seventeen
  2. Cinta Luar Biasa – Andmesh Kamaleng
  3. Sumpah – Naim Daniel
  4. Perasaanku – Fieya Julia
  5. Kisah Cinta Kita – Hafiz Suip

JOOX juga mendapati pengguna Malaysia suka berinteraksi dengan penyanyi dan pencinta karaoke lain di platform JOOX. Malah, pengguna yang paling aktif telah memberikan 56,000+ suka dan 77,000+ ulasan dalam setahun ini!

Bersorak untuk K-Pop Idols melalui Livestreaming

Genre yang paling popular di kalangan rakyat Malaysia, K-Pop masih berada dalam senarai! Pengguna JOOX Malaysia mendengar muzik K-Pop, menonton anugerah muzik Korea dan program lain di platform. Pada bulan Disember sahaja, JOOX telah menyiarkan secara langsung Anugerah Muzik Melon (MMA) dan Anugerah Muzik Mnet Asia (MAMA), dengan jumlah yang terkumpul hampir 659,600 tontonan pada JOOX dengan 137,345 hadiah yang dihantarkan oleh peminat-peminat.

Selain daripada itu, JOOX telah menawarkan live strim eksklusif anugerah muzik paling hangat di seluruh rantau yang berbeza, termasuklah “WINNER EVERYWHERE TOUR ENCORE IN SEOUL”, “iKON CONTINUE TOUR ENCORE IN SEOUL”, Seoul Music Awards, “M countdown” di bulan January, dan juga pemilihan bakat Korea “PRODUCE X 101” di bulan Mei.

Akan lebih banyak muzik, acara dan program pada tahun 2020 yang akan dibawakan kepada anda oleh JOOX!

Nikmati muzik kegemaran anda dan persembahan secara langsung pada bila-bila masa, di mana sahaja dengan memuat turun JOOX di telephone bimbit dan desktop melalui Apple App Store dan Google Play Store, atau JOOX website, atau mengakses laman web JOOX website.

Muat turun sekarang untuk memulakan perjalanan muzik premium anda hari ini!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *