WD-40 Tawar Solusi Penjagaan Basikal Melalui 2Escape

2Escape & WD-40 BIKE

WD-40 Tawar Solusi Penjagaan Basikal Melalui 2Escape |  WD-40® bekerjasama dengan peneraju pakar basikal Malaysia, 2Escape, untuk menawarkan siri WD-40® BIKE – penyelesaian yang khusus untuk penyelenggaraan dan penjagaan semua jenis basikal di pasaran.

2Escape tawar solusi WD-40 Bike

“Kami begitu teruja dengan kerjasama ini. Ia memberi kami peluang menawarkan solusi kepada pelanggan dan rakan-rakan penunggang dalam kerja penyelenggaraan basikal mereka,” kata Harish Vadher, Ketua Pegawai Eksekutif  2Escape.

Kedai Basikal 2Escape

Bike Care Station

 

Selain daripada botol biru WD-40® Multi-Use Product, juga dikenali sebagai ‘Botol dengan Beribu Kegunaan’,  di bawah adalah siri WD-40® BIKE yang boleh didapati di 2Escape:

1)WD-40® BIKE Chain Cleaner & Degreaser: Pembersih rantai basikal yang berbuih  ini bertindak balas dengan cepat untuk menghilangkan kesan minyak dan kotoran degil daripada rantai basikal dan sistem kayuhan.

WD-40® BIKE Chain Cleaner & Degreaser

2)WD-40® BIKE All-Purpose Bike Wash: Pembersih basikal ini sangat berkesan dan selamat digunakan. Ia membantu menghilangkan kotoran dan minyak yang boleh menyebabkan kerosakan komponen dan mengelakkan permukaan basikal tercalar semasa kerja pembersihan dilakukan. Ia selamat digunakan untuk semua jenis permukaan basikal termasuk serat karbon, titanium, krom, keluli, aluminium, getah dan plastik!

WD-40® BIKE All-Purpose Bike Wash

3)WD-40® BIKE Wet Chain Lube:  Dirumus khas untuk keadaan basah, berlumpur dan sukar, pelincir rantai basah ini memberi salutan yang tahan lama untuk mengelakkan air dan lumpur serta membantu melindungi rantai basikal anda dan memanjangkan tempoh penggunaannya. Formula ini tidak mengandungi salutan lilin (wax), dan kotoran tidak akan terkumpul di dalam sistem kayuhan.

WD-40® BIKE Wet Chain Lube

4)WD-40® BIKE All-Conditions Chain Lube: Gunakan ini untuk pelinciran berprestasi tinggi dalam semua cuaca, sama ada basah atau kering. Cepat dan mudah digunakan, formula ini membantu mengelakkan kerosakan dan memanjangkan hayat rantai basikal anda. Tidak mengandungi lilin (wax) dan kotoran tidak akan terkumpul di dalam sistem kayuhan.

WD-40® BIKE All-Conditions Chain Lube

5)WD-40® BIKE Dry Chain Lube: Polimer dalam formula ini membentuk filem kering untuk melindungi rantai anda dan mencegah kotoran yang melekat dalam keadaan kering atau berdebu. Ia membantu mencegah kerosakan akibat daripada geseran dan  membantu memanjangkan hayat rantaian. Formula ini tidak mengandungi salutan lilin (wax) dan kotoran tidak akan terkumpul di dalam sistem kayuhan.

WD-40® BIKE Dry Chain Lube

Jika anda serius dengan penyelenggaraan dan penjagaan basikal anda, carilah pakar basikal yang boleh dipercayai dan produk yang sesuai dengan penggunaan.

Berlokasi di 9, Lorong 51A/227C, Petaling Jaya, Selangor, 2Escape juga boleh dikunjungi menerusi laman sesawangnya https://2escape.bike.

 


TENTANG SYARIKAT WD-40®
Syarikat WD-40 adalah  organisasi pemasaran global yang didedikasikan untuk mencipta memori positif yang berpanjangan dalam membangunkan dan menjual produk yang mampu menyelesaikan permasalahan di bengkel, kilang dan kediaman di seluruh dunia. Syarikat dari Amerika ini adalah pembuat Produk Pelbagai Guna WD-40® yang paling dipercayai, yang perlu ada dalam setiap kotak peralatan dan kediaman di seluruh dunia yang juga dikenali sebagai penyelesaian pantas untuk membersihkan dan melindungi, melancarkan bahagian berkarat, memberi kelembapan, menghentikan bunyi geseran yang bising dan menghilangkan kesan melekit degil.

Produk Pelbagai Guna WD-40® ini menjadi penyelenggara profesional dan amatur DIY dalam pekerjaan mereka yang membabitkan perkakasan, perindustrian, automotif, berbasikal, sukan dan barangan runcit besar-besaran.

Produk Pelbagai Guna WD-40® boleh didapati dalam pelbagai saiz dan telah berkembang menjadi pelbagai produk khusus antaranya WD-40® Specialist™, WD-40® BIKE and WD-40® Specialist™ Automotive

Produk Syarikat WD-40 kini tersedia di lebih daripada 176 negara dan wilayah di seluruh dunia termasuk Malaysia di mana pelbagai produk WD-40 boleh ditemui di kedai-kedai runcit dan perkakasan utama di semua negeri. Untuk maklumat lanjut tentang Syarikat WD-40 atau barisan produknya, boleh melayari: www.wd40.asia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *