Alvin Chong Lancarkan “Sayangku Salmah” Secara Eksklusif di TikTok

Avin Chong-Sayang Salmah-TikTok banner

Alvin Chong Lancarkan “Sayangku Salmah” Secara Eksklusif di TikTok | Alvin Chong bersama Universal Music Malaysia akan melancarkan single terbarunya “Sayangku Salmah” di TikTok secara eksklusif, sebagai persembahan artis muzik di platform ini yang pertama di negara ini. Single ini akan tersedia untuk peminat menikmati di platform TikTok mulai hari ini, merangkumi semua sistem operasi mudah alih.

Alvin Chong dengan Single Sayang Salmah di TikTok

Alvin, yang berasal dari Pulau Pinang, menjadi perhatian ketika dia muncul dalam 5 Bintang Teratas Astro Star Quest 2009, yang memberi peluang kepada Alvin untuk meneruskan karier dalam bidang hiburan. Selain bidang lakonan dan nyanyian, Alvin juga telah menjadi idola yang disayangi dalam komuniti TikTok sebagai salah seorang pencipta yang paling popular.

Cheah Sheau Mei, Pengurus Operasi Pengguna dan Kandungan TikTok Malaysia menjelaskan, “Sebagai destinasi utama untuk video mudah alih bentuk pendek, penekanan TikTok pada ekspresi kreatif telah membina komuniti yang terhubung secara harmoni yang telah menyaksikan banyak lagu viral serentak di carta lagu antarabangsa. Ini kerana TikTok memberi kuasa kepada pencipta untuk merakam dan berkongsi momen kehidupan berharga yang penting, yang membentuk hubungan yang lebih mendalam dengan minat mereka, dengan muzik menjadi contoh utama. Ini menjadikan TikTok sebagai platform untuk artis dalam industri hiburan, baik di dalam negara dan di seluruh dunia.

Memahami tarikan platform video pendek dalam bahasa asli digital masa kini, Universal Music Malaysia menerangkan sebab di sebalik kerjasama tersebut. Kenny Ong, Pengarah Urusan Universal Music Group untuk Malaysia dan Ketua Projek Khas, SEA berkata, “Menayangkan bahan baru artis pada aplikasi ini, dan bukannya pada saluran tradisional, pastinya yang pertama di Malaysia. Ini harus menjadi keutamaan bagi industri hiburan untuk diselaraskan dengan teknologi baru dan inovatif seperti TikTok, yang kini menjadi salah satu platform penemuan muzik terbaik di dunia untuk generasi mudah alih dan teknologi. Universal Music Malaysia dan Alvin Chong sendiri teruja untuk menjadi sebahagian daripada kolaborasi pertama ini, yang sesuai dengan visi kami untuk menyediakan untuk artis kami dan perpustakaan muzik kami dengan platform inovatif untuk meningkatkan kreativiti yang memberi inspirasi. “

Pelancaran “Sayangku Salmah” akan digandingkan dengan #sayangkusalmahchallenge untuk semua mengambil bahagian, sebagai tanda terima kasih dari Alvin Chong, Universal Music Malaysia, dan TikTok. Cabaran TikTok ini, yang akan bermulai pada 14 Ogos dan berlangsung sehingga 23 Ogos, mengundang TikTokers untuk menari mengikut koreografi Alvin, atau menarikan persembahan mereka sendiri menggunakan lagu “Sayangku Salmah”.

Jadi, tunggu apa lagi? Muat turun TikTok hari ini untuk akses eksklusif ke Sayangku Salmah Alvin Chong dan #sayangkusalmahchallenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *