Awesome Tv Umum Pelantikan Dua Jawatan Kanan Utama

Awesome TV logo

Awesome Tv Umum Pelantikan Dua Jawatan Kanan Utama  | Awesome TV hari ini mengumumkan pelantikan dua ahli pengurusan kanan syarikat yang terbaharu berkuatkuasa 1 Julai 2022 dengan objektif utama untuk memacu hala tuju strategik syarikat khususnya dalam beberapa bidang kritikal terutamanya perkara berkaitan dengan pembangunan dan pengaplikasian teknologi, pembangunan informasi serta pelaksanaan fungsi dan kecekapan operasi syarikat secara keseluruhan.

Awesome Tv Umum Pelantikan Dua Jawatan Kanan Utama

Ts. Mazlan Mahdi dilantik sebagai Ketua Pegawai Operasi Awesome TV yang mana beliau akan mentadbir dan menyelaras aktiviti-aktiviti operasi dalaman syarikat khususnya hal-hal berkaitan dengan pembangunan infrastruktur teknologi, ‘regulatory’ (kawal selia) dan juga pengurusan ‘stakeholders’ (pihak yang memiliki kepentingan). Dalam pada itu, Dato’ Yushaimi Maulud Yahaya pula menggalas jawatan Ketua Editor Berita 757 yang mana beliau akan menerajui segmen kewartawanan Berita 757.

Ts. Mazlan Mahdi -

Ts. Mazlan Mahdi memiliki pengalaman lebih dari 20 tahun dalam lapangan penyiaran melibatkan projek berkaitan pembangunan, pelaksanaan, pengoperasian infrastruktur digital TV. Beliau dipertanggunggjawabkan untuk menerajui pelbagai projek berimpak tinggi dan terlibat secara langsung dengan pembangunan infrastruktur teknologi untuk stesen-stesen penyiaran negara seperti MYTV dan Astro. Selain itu, beliau aktif dalam membangunkan kod teknikal buat Malaysia melalui MTSFB serta penerbitan kandungan multimedia dan muzik.Ts. Mazlan merupakan mantan Ketua Pegawai Eksekutif MYTV Broadcasting Sdn. Bhd. dan bertanggungjawab menentukan hala tuju syarikat dalam usaha memacu agenda Projek Pendigitalan Negara untuk mentransformasikan industri penyiaran negara dari analog ke digital.

Dato’ Yushaimi pula memiliki lebih 30 tahun pengalaman dalam industri media negara, khususnya di bidang kewartawanan. Beliau diberi kepercayaan untuk memegang pelbagai peranan editorial dan jawatan kanan di bahagian pengurusan. Sebelum ini, Dato’ Yushaimi telah menggalas tanggungjawab sebagai Ketua Pegawai Operasi NSTP selepas mengemudi bahagian operasi editorial Harian Metro, Berita Harian dan New Straits Times untuk kedua-dua segmen digital dan penerbitan tradisional sebagai Ketua Pengarang NSTP selama beberapa tahun. Beliau juga merupakan mantan Ketua Pengarang Malay Mail dan merupakan Penasihat Media Kumpulan Redberry Group.

Datuk Yushaimi Yahaya
Dato' Adam Ilyas

Kedua-dua Ts. Mazlan Mahdi dan Dato’ Yushaimi melaporkan diri kepada Ketua Pegawai Eksekutif Awesome TV, Dato’ Adam Ilyas.

Kami yakin, pelantikan Ts. Mazlan Mahdi sebagai Ketua Pegawai Operasi bakal membawa Awesome TV ke satu tahap peralihan baharu yang mampu membantu pertumbuhan prestasi syarikat ke arah kecemerlangan. Pengalaman beliau khususnya dalam bidang telekomunikasi dan penyiaran digital boleh digunapakai dalam pembangunan operasi Awesome TV seterusnya membantu menentukan hala tuju syarikat yang lebih berinovasi dan berteknologi tinggi.

Dato’ Yushaimi pula merupakan seorang tokoh yang sangat dihormati dalam kalangan pengamal kewartawanan dan pengalaman serta pengetahuan beliau dalam menerajui syarikat-syarikat penerbitan utama negara seperti Kumpulan NSTP dan Malay Mail Sdn. Bhd. sudah tentu boleh dimanfaatkan dengan keberadaan beliau mengemudikan ’team’ Berita 757 ini. Saya percaya, dengan ’track record’ yang beliau miliki, Dato’ Yushaimi bersama ’team’ berita sedia ada mampu meletakkan Berita 757 sebaris dengan pemain arus perdana yang lain di Malaysia dalam sedikit masa sahaja lagi.”

Johan Ishak, Pengarah Urusan Awesome TV

Kami akan pastikan peralihan ini berjalan lancar dan prestasi keseluruhan operasi syarikat dapat dipertingkatkan, seterusnya mengalakkan pertumbuhan pasaran dan menjadikan Awesome TV sebagai sebuah stesen penyiaran pilihan utama rakyat Malaysia.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.