Pelancaran Produk Kopi Periuk Tanak Langkawi Dan Jus Sacha Inchi

Che Ah Che Ngu logo

Pelancaran Produk Kopi Periuk Tanak Langkawi Dan Jus Sacha Inchi | Kopi Periuk Tanak Langkawi Che Ah Che Ngu adalah kopi berkhasiatkan campuran GAMAT Langkawi. Kopi Periuk Tanak Langkawi ini bukan sebarang Kopi. Ianya adalah kopi turun temurun ramuan terpilih resipi dari serbuk tanak kemudian di komesialkan dalam perasa kopi.

Pelancaran Produk Kopi Periuk Tanak Langkawi Dan Jus Sacha Inchi
Produk Kopi Periuk Tanak Langkawi

Kopi Periuk Tanak Langkawi Che Ah Che Ngu mengandungi 10 BAHAN UTAMA iaitu :

1.       Pueraria Mirifica                   

2.       Mutiara

3.       Garcinia Cambogia

4.       Temu Kunci

5.       Serapat

6.       Manjakani

7.       Kacip Fatimah

8.       Habattussauda

9.       Stichapus horrens (GAMAT)

Kopi Periuk Tanak Langkawi Che Ah Che Ngu mengandungi 10 bahan premium semulajadi terbaik. Ia dirumus khas untuk wanita yang mempunyai masalah haid yang tidak stabil, badan letih-letih, senggugut, kencing tidak lawas, masalah berat badan, masalah kelamin dan sukar mengandung. Dengan sepuluh ramuan premium semulajadi ini menjadikan Kopi Periuk Tanak Langkawi sangat bagus untuk wanita yang ada masalah kesihatan. Kopi Periuk Tanak Langkawi memberikan kesihatan dan kesegaran kulit yang optimum sepanjang hari serta menambah tenaga. Harga produk Kopi Periuk Tanak Langkawi Che Ah Che Ngu ini ialah RM69.00 sekotak sahaja.

roduk Kopi Periuk Tanak Langkawi 1

JUS SACHA INCHI pula adalah just minuman yang sangat berkhasiat yang di rumus khas untuk semua orang dewasa dan sekotak berharga RM139.00 sahaja. JUS SACHA INCHI mengandungi 6 bahan terbaik iaitu Omega 3, Omega 6, Omega 9, Vitamin A, Vitamin E dan Antioksidan.

Melalui 6 bahan utama ini JUS SACHA INCHI memberikan khasiat yang sangat luar biasa antaranya :

  1. Merawat / mencegah Gout
  2. Mengawal kolestrol dalam badan
  3. Mengurangkan risiko sakit jantung
  4. Meningkatkan tahap kesihatan paru-paru
  5. Mengurangkan penyakit asma/lelah
  6. Menyembuhkan penyakit kulit dan gatal2.
  7. Melancarkan sistem organ tubuh badan agar berfungsi dengan baik.
  8. Mengekalkan nutrisi penting yang diperlukan oleh otak
  9. Mengawal kadar gula dalam badan sekaligus mengelak diabetis
  10. Omega 3 dan Vitamin E untuk mencantikkan kulit dan rambut.

SEJARAH KOPI PERIUK TANAK LANGKAWI CHE AH CHE NGU

Resepi asalnya dari Tok Che Ah Che Ngu yang sangat dikenali sebagai BIDAN KAMPUNG dulu-dulu banyak membantu masalah kesihata wanita dan bahan-bahan rempah ratus dan akar kayu yang terpilih dari Langkawi diketika itu. Selain itu, beliau sangat menjaga pemakanan dan sentiasa mengamalkan cara penjagaan kesihatan melalui jamu-jamu dan air rebusan akar kayu. Kini, Tok Che Ah Che Ngu telah meninggal dunia pada usianya 104 tahun di sebabkan sakit tua. Kini pengasas yang menyambung legasi adalah Puan Hatijah Darus anak tunggal kepada Tok Che Ah Che Ngu. Resepi asal Tok ubat periuk tanak yang masyur di sekitar Langkawi dan Tanah Besar Kedah diperhebatkan lagi ke peringkat yang lebih tinggi.

Pengasas Che Ah Che Ngu

Diasaskan pada 2017, Kopi Periuk Tanak Langkawi Che Ah Che Ngu diusahkan oleh ketiga-tiga anak Puan Katijah Darus iaitu Kak Long (Haslinda Ahmad, Kak Ngah (Hazlina Ahmad) dan anak bongsu (Hasfandi Ahmad) membawa resepi asal untuk dikilangkan serta di tambah perasa kopi untuk memberi aroma yang sedap sesuai dengan permintaan generasi sekarang serta mudah di bawa ke mana-mana.

Kopi Periuk Tanak Langkawi Che Ah Che Ngu mendapat sijil sebagai Muslim Produk dan kelulusan dari KKM sebagai minuman kesihatan menambah keyakinan kepada wanita di luar sana. Semangat terus disuntik dalam diri ketiga-tiga beradik ini apabila Kopi Periuk Tanak Langkawi Che Ah Che Ngu telah mendapat pengiktirafan dari LADA (Lembaga Pembangunan Langkawi) menjadi kopi pertama di Peringkat Asia Tenggara yang diiktiraf juga dari UNESCO kerana khasiatnya yang terbukti serta hebat membantu masalah kesihatan dalaman wanita masa kini dan logo khas GEOPARK juga boleh didapati di setiap kotak kopi.

Soft Launch Produk Kopi Periuk Tanak Langkawi

Kini, Kopi Periuk Tanak Langkawi Che Ah Che Ngu dan yang lain diterima baik oleh pengguna kerana produk ini dipercayai dan terbukti daripada testimoni yang telah mencuba.  “Kami yakin harga Kopi Periuk Tanak Che Ah Che Ngu sangat berpatutan dan mampu dimiliki oleh semua pengguna” Katanya.

“INILAH TANDA CINTA ANAK CUCU TOK CHE AH CHE NGU, MEMBAWA NAMA KESAYANGAN HATI MEREKA CHE AH CHE NGU KE SELURUH DUNIA.. INSYAALLAH.”

“PULANG PULIH SEDIAKALA, PULANG BALIK DARA SEMULA”

Ungkapan di atas memberi maksud yang sangat mendalam dan tersurat. Ungkapan ini menjelaskan bahawa WANITA sangat berharga, perlu menjaga aset dalaman wanita untuk dambaan para suami serta menambah kebahagiaan dalam rumahtangga. Inilah sebabnya lahirnya KOPI PERIUK TANAK LANGKAWI dari WANITA KEPADA WANITA….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *