Firefly Melancarkan Operasi Jet Boeng 737-800 Dari Hub Pulau Pinang

syarikat penerbangan firefly

Firefly Melancarkan Operasi Jet Boeng 737-800 Dari Hub Pulau Pinang | Firefly telah melancarkan penjualan tiket untuk operasi jet Boeng 737-800 baru dari Pulau Pinang ke Kota Kinabalu, Kuching dan Johor Bahru dengan tambang serendah RM79 sehala. Tambahan lagi, ahli berdaftar Firefly akan dapat menikmati harga eksklusif dengan tambang serendah RM69 sehala.

Boeing 737-800 baru dari Firefly

Pelanggan akan menikmati penerbangan selesa dengan tiga pesawat Boeing 737-800 di laluan baru ini mulai Januari 2021.

Ketua Pegawai Eksekutif Firefly, Philip See berkata, “Kami sangat gembira memulakan perjalanan 2021 dengan perkhidmatan jet kami dari Pulau Pinang, yang menghubungkan Malaysia.”

Laluan ini akan memberi kelebihan kepada pelancong perniagaan dan percutian kerana Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang adalah hab Utara yang utama menghubungkan ke bandar-bandar besar di seluruh Asia. Syarikat penerbangan ini menggunakan laluan baru ini 2 hingga 3 kali sehari kerana melihat permintaan di pelbagai pasaran masing-masing.

“Kami berharap dapat menyokong pemulihan ekonomi industri perniagaan dan pelancongan. Tahun 2020 ini telah menjadi tahun yang mencabar bagi kita semua dalam industri pelancongan dan kami berharap perkhidmatan baru ini dapat mempercepatkan pemulihan ekonomi keseluruhan pada tahun 2021, ”tambah Philip.

Rangkaian Firefly dan codeshare yang kuat dengan syarikat penerbangan Malaysia Airlines dan MASwings akan memberikan pengalaman perjalanan yang lancar kepada para tetamunya, sambil mempelbagaikan pangkalannya yang menghubungkan bandar-bandar di Malaysia ke Malaysia Timur, Thailand, Indonesia dan Singapura.

Penerbangan ini menyediakan perkhidmatan yang fleksibel; menawarkan pilihan kepada pelanggan untuk merangkumi keselesaan dan kemudahan tambahan sepanjang perjalanan. Para tetamu akan terus menikmati kemudahan aerobridge, peluang untuk memperoleh dan menebus mata Enrich dengan pilihan untuk menambah keistimewaan lain seperti pemilihan tempat duduk, perlindungan insurans, makanan panas dalam penerbangan, pemilihan tempat duduk dan banyak lagi.

Pelanggan juga boleh memilih kumpulan perkhidmatan FlyPremium dan FlyInfinite untuk menikmati ciri produknya termasuk perubahan penerbangan tanpa had, peruntukan bagasi 35KG, makanan panas dalam penerbangan, pemilihan tempat duduk dan banyak lagi faedah.

Tiket tersedia untuk dijual melalui semua ejen pelancongan, laman web Firefly dan pejabat tempahan. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai produk dan perkhidmatan, kunjungi www.fireflyz.com.my atau hubungi + 603-78454543.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *