Salam Taiwan 2020 Mengalu- alukan Kedatangan Melayu Muslim

Pelancaran Salam Taiwan 2020

Salam Taiwan 2020 Mengalu- alukan Kedatangan Melayu Muslim | Pilihan baru untuk rakan-rakan Melayu Muslim untuk melancong ke luar negara – Taiwan, terdapat lebih banyak ciri khas dan langkah keutamaan, yang akan dibentangkan pada tahun 2020. Biro Pelancongan Taiwan Pejabat    Kuala    Lumpur    secara  rasminya melancarkan slogan Salam Taiwan versi 2.0 .  Pada masa yang sama, acara Salam Taiwan 2020  akan dilancarkan secara rasminya.

Salam Taiwan

Pada tahun 2018, Malaysia mempunyai lebih daripada 526,000 pelancong yang melawat Taiwan, dan mendapat kedudukan yang pertama di negara-negara ASEAN.Namun, perkadaran Muslim Melayu kurang daripada 15%. Justeru, terdapat sehingga 18 juta umat Islam di Malaysia, ia menunjukkan bahawa umat Islam mempunyai Potensi pembangunan di pasaran pelancongan di Taiwan. Untuk menarik minat rakan-rakan Islam melancong ke Taiwan, Biro Pelancongan Taiwan telah menjemput pelakon Muslim Malaysia, Mira Filzah, untuk menjadi jurucakap pelancongan Taiwan untuk Malaysia dan Brunei untuk kali pertama pada tahun 2018. Selain daripada memaparkan pemandangan indah dan  makanan  halal  di  panggung wayang dan di saluran televisyen, ia dapat membantu rakan-rakan Melayu Muslim mencari pilihan baru untuk melancong di Taiwan. Selain itu, Mira juga bertemu dengan ratusan peminat Muslim Melayu di bangunan Taipei 101 untuk mengajak mereka menikmati makanan halal dan menikmati pemandangan indah di Taiwan.

Duta Besar Pejabat Perwakilan Ekonomi dan Kebudayaan Taipei di Malaysia, Anne Hung, beliau berkata terdapat lebih daripada 350,000 pengunjung Malaysia yang datang ke Taiwan dari bulan Januari hingga September 2019, kadar pertumbuhan Islam dianggarkan 28% lebih tinggi  daripada  tempoh  yang  sama  tahun  lepas.  「 Salam Taiwan – Taiwan menyambut Anda 」 telah mendapat komen yang positif daripada rakan-rakan Muslim. Untuk mengembangkan pelancongan  di

Salam Taiwan mengalu-alukan kedatangan pelancong Malaysia

Taiwan, kami menjemput Mira sebagai jurucakap pelancongan Taiwan untuk “Salam Taiwan 2020” dan akan menjemput pasangan selebriti internet datang ke Taiwan untuk menikmati makanan halal, meneroka tarikan di Taiwan dan kami akan menantikan pengalaman dan perkongsian video mereka di Taiwan Biro Pelancongan Taiwan berkata: Persekitaran pelancongan mesra Muslim di Taiwan sangat sempurna. Lebih daripada 210 restoran dan hotel di Taiwan telah mendapat sijil halal yang relevan. Oleh itu, Indeks “Crescent Rating – Indeks Pelancongan Muslim Global (GMTI)”  pada tahun 2019 oleh  MasterCard, Taiwan  adalah  destinasi ketiga terbaik di negara bukan Islam, diikuti oleh Jepun, Singapura, Thailand dan United Kingdom. Oleh itu Salam Taiwan 2020 akan mempromosikan sumber pelancongan Taiwan untuk lima tema utama seperti makanan, ekologi, lohas, budaya dan berbelanja. Sebagai contoh, tema makanan akan didasarkan pada 1,000 jenis pencuci mulut Taiwan. Tema ekologi adalah berdasarkan promosi pelancongan keretapi hutan gunung. Berharap dapat berkongsi ciri-ciri Taiwan yang pelbagai kepada rakan-rakan Melayu Muslim.

Untuk menarik lebih ramai rakan-rakan Muslim datang ke Taiwan dan menyediakan perkhidmatan perjalanan yang terbaik, Biro Pelancongan Taiwan telah melancarkan program promosi  「 Salam Taiwan 2020 」dengan kerjasama bersama pengendali pelancongan di Malaysia dari Disember 2019 sehingga 30 September 2020. Selagi anda membeli pakej pelancongan Salam Taiwan 2020 melalui agensi pelancongan yang bekerjasama dengan Biro Pelancongan Taiwan, sama ada anda adalah “free trip” selama tiga hari dan dua malam, atau lawatan kumpulan selama empat hari dan tiga malam, boleh mendapat tart nenas Taiwan yang halal secara percuma . Pada masa yang sama, Biro Pelancongan Taiwan juga akan membantu para pelancong untuk memeriksa kualiti pelancongan dan menggesa industri pelancongan di Taiwan  dan  Malaysia  untuk  bekerjasama  dan  memberi rakan-rakan Melayu Muslim menikmati perjalanan yang berkualiti tinggi ke Taiwan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *