‘Salawat 1442’ Pra-Pelancaran Eksklusif Melalui TikTok LIVE

Salawat-1442

‘Salawat 1442’ Pra-Pelancaran Eksklusif Melalui TikTok LIVE | Maulidur Rasul adalah perayaan Islam bagi menyambut ulang tahun kelahiran Nabi Muhammad S.A.W. bersama-sama dengan falsafah utama dalam Islam termasuk pengwujudan nilai-nilai moral positif, empati kepada jiran di sekitar, dan tugas menyampaikan pengetahuan.

@kru.music

Alhamdulillah Tyco kembali membawa kelainan. Nantikan 27hb ini di Youtube Channel Imaan Music@imaan.music #TYCO#Salawat1442#ComingSoon

♬ original sound – KRU Music – KRU Music

Mengikutinya, Imaan Music (anak syarikat KRU Music) akan berkongsi pra-pelancaran single terbaru mereka, ‘Salawat 1442’ oleh DUKU & Tuju (Feat. Tyco) menerusi TikTok LIVE pada 27 Oktober 8 malam di akaun @KRU.Music, sempena Maulidur Rasul tahun ini.

Salawat 1442

Kerjasama kreatif ini bertujuan untuk meningkatkan kesedaran para belia untuk hari-hari istimewa seperti Maulidur Rasul dengan mengadaptasi dakwah tradisional dan menandakan pertama kalinya para seniman yang berlainan genre ini berkumpul dalam satu lagu.

Hasilnya, mereka mencantumkan dakwah tradisional dan mengaitkannya dengan elemen hip-hop, dalam usaha untuk mengganggu pembelajaran tradisional dengan memperkenalkan kaedah baru sambil mengekalkan mesej inti yang terdapat dalam dakwah tersebut.

Untuk mengetahui asal usul kolaborasi ini, apa yang mengilhamkan ke arah ini, dan lebih banyak lagi mengenai perkara ini, tonton TikTok LIVE pada 27 Oktober jam 8 malam. @ KRU.Muzik di TikTok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *