KITKAT Raikan Tahun Baharu Dengan Pelancaran KITKAT GOLD

KITKAT Win Gold (1)

KITKAT Raikan Tahun Baharu Dengan Pelancaran KITKAT GOLD | Setiap kali tibanya Tahun Baharu, rata-rata orang menyambutnya dengan penuh rasa girang sambil mengharapkan agar tahun berikut akan menjadi lebih baik berbanding sebelumnya. KITKAT, selaku antara jenama coklat konfeksionari terkemuka di Malaysia, juga tidak ketinggalan untuk meraikan 2021 dengan memperkenalkan keluaran edisi terhad terbaharunya – iaitu KITKAT Gold.

KITKAT Gold merupakan kombinasi dwi lapis coklat bermutu tinggi dan lazat, dengan bahagian atasnya bersalut warna kuningan emas yang memukau dan coklat susu halus di bawahnya, membaluti lapisan wafer rangup tandatangan berperisa pralin mentega dan kacang di dalamnya. Ia dibungkus dengan pek emas menyarau sebagai tanda tuah dan kekayaan. Pembungkusan untuk edisi terhad kali ini adalah direka bentuk secara uniknya dengan menerapkan elemen-elemen sambutan perayaan seperti buih dan kilau-kilauan, selain digunakan juga pembalut berwarna emas. Ia cukup sesuai untuk diberi sebagai hadiah ataupun dikongsi bersama sahabat-handai dan orang yang tersayang.

Pek Festival KITKAT Gold

Frédéric Porchet, Pegawai Eksekutif Perniagaan untuk Unit Perniagaan Konfeksionari Malaysia dan Singapura, Nestlé (Malaysia) Berhad, berkata: “Musim perayaan adalah satu detik istimewa untuk diraikan dan beristirehat bersama orang tersayang. Daripada saling bertukar hadiah sehinggalah ke berkongsikan nikmat sekotak coklat, segalanya adalah mengenai saat indah dapat bertemu semula dan menghabiskan masa bersama. Untuk menyambut ketibaan Tahun Baharu, KITKAT mengambil kesempatan untuk melancarkan KITKAT Gold, kepingan coklat, mentega dan kacang yang hebat untuk dikongsi sebagai hadiah ibarat emas sesama rakan dan keluarga tersayang.” 

Edisi terhad KITKAT Gold boleh didapati dalam bentuk pemberian hadiah Kotak Perayaan (3 x 4 Jejari), Pek pelbagai 2-Jejari (8 keping untuk setiap pek) dan 4-Jejari tunggal di kesemua kedai runcit utama di seluruh Malaysia.

Pek Festival KITKAT Gold (terbuka)
KITKAT Gold 4 Jejari
KITKAT Gold 2 Jejari

Bagi memeriahkan lagi musim perayaan bersempena dengan Tahun Baharu Cina dan tahun Lembu Emas, KITKAT Gold juga meraikan ketibaan 2021 yang penuh ‘Ong’ dengan Peraduan Menang Emas KITKAT  yang berlangsung dari 8 Januari hingga 28 Februari 2021. 

Peraduan Menang Emas KITKAT Gold
Peraduan Menang Emas KITKAT 

Hadiah-hadiah Golden Break bernilai hampir RM288,888 yang menjadi rebutan merangkumi:

 • HADIAH UTAMA – KEPINGAN EMAS 4-JEJARI KITKAT – 8x pemenang
 • Hadiah Pertama – RM8,888 – 10x pemenang
 • Hadiah Istimewa  – RM888 – 12x pemenang
 • Hadiah Mingguan  – RM188 – 88x pemenang mingguan

Para pengguna berpeluang meraih Golden Break dengan mengikuti 4 langkah mudah berikut:

 • Langkah 1 : Membeli produk-produk KITKAT dengan nilai minima RM8
 • Langkah 2 :  Tulis nama mereka (seperti dalam KP) dan nombor MyKad pada resit bercetak rasmi
 • Langkah 3 : Ambil gambar resit tersebut dengan jelas
 • Langkah 4 : WhatsApp gambar resit itu kepada +6018 228 3090

Juan Aranols, Ketua Pegawai Eksekutif Nestlé (Malaysia) Berhad menambah, “Emas sentiasa dikaitkan dengan tuah dan kekayaan. Seiring dengan pelancaran KITKAT Gold, kami ingin mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu kepada semua pengguna kami di seluruh Malaysia dan mudah-mudahan mereka akan mendapat permulaan yang baik pada tahun 2021 dan seterusnya tuah datang berlimpah, sambil menikmati detik keemasan yang kami hasilkan khas untuk mereka.”

KITKAT Gold Share Bag
KITKAT Gold Share Bag

“Selama ini, Nestlé Confectionery merupakan peneraju dalam kategori ini di mana kami sentiasa berubah dan membangunkan perisa dan pengalaman baharu dari tahun ke tahun agar dapat memenuhi kehendak selera pengguna-pengguna kami di samping mencipta trend baharu. Pasukan KITKAT yang bertungkus lumus menghasilkan barisan produk baharu ini telah melakukan satu tugas yang hebat  dalam mencipta keseronokkan dan kudapan yang enak sambil mengekalkan intipati jenama ini!” ujar Aranols.

Susulan kejayaan KITKAT Ice cream serta cetusan inspirasi daripada KITKAT Gold baharu, Nestlé Ice Cream juga dengan bangganya melancarkan KITKAT Gold Ice Cream, iaitu satu ‘golden break’ dengan aiskrim berperisa wafer yang disalut dengan coklat putih dan dihiasi croquant rangup dan serpihan Wafer KITKAT.

Teo Heng Keat, Pegawai Eksekutif Perniagaan untuk Unit Perniagaan Aiskrim, Nestlé (Malaysia) Berhad, berkata, “Melalui inspirasi yang diperolehi daripada KITKAT Gold, kami mengambil kesempatan untuk mencipta satu ‘golden break’ yang lebih ‘cool’ agar penguna-pengguna kami betul-betul dapat mendinginkan diri daripada cuaca panas!”

Bersempena pelancaran dua produk ‘Gold’ baharunya, Nestlé Malaysia turut berbesar hati untuk memperkenalkan Ciptaan Emas tersendiri bagi KITKAT Gold, Nestle Nestlé Ice Cream dan Nescafé Nescafe Gold; iaitu panduan mencampur gaul perisa dan tekstur daripada tiga produk tersebut bagi menghasilkan kombinasi hebat resepi hidangan.

Resepi baharu akan dikongsikan setiap minggu di https://www.youtube.com/KitKatMalaysia untuk orang ramai cuba menyediakan hidangan emas kegemaran mereka.

Mengenai KITKAT Nestlé

Dicipta pada tahun 1935, KITKAT menjadi sebahagian daripada rangkaian produk konfeksi pada tahun 1988, dan telah melangkah maju untuk menjadi satu daripada jenama terbesar Nestlé. Snek ringan ini yang digemari oleh semua ialah jenama coklat No. 1 di Malaysia, dan dieksport ke 14 negara di seluruh dunia. KITKAT Nestlé merupakan jenama konfeksi global pertama menggunakan 100% koko lestari yang diperolehi menerusi Pelan Koko Nestlé.

Ungkapan “Have a break, have a KITKAT” (Berehat sebentar, Bersama KITKAT) menggambarkan dengan tepat misi KITKAT – untuk membantu anda berehat sebentar apabila anda paling memerlukannya.  KITKAT Nestlé menawarkan segala bentuk ‘berehat’ yang diingini oleh peminat KITKAT – keseronokan, kespontanan, kelazatan, nikmat, dan ganjaran.  Sama ada anda terbenam dalam timbunan kertas dan fail kerja atau anda bekerja seperti jentera, anda boleh menikmati kudapan manis ini, yang sekarang dibuat daripada 100% koko lestari, pada bila-bla masa, di mana-mana sahaja dan dengan apa jua cara. KITKAT ialah produk buatan tempatan 100% Halal yang dikeluarkan di kilang Nestlé yang disahkan Halal di Chembong, Negeri Sembilan.

Berikut ialah cara untuk mendapatkan berehat sebentar…  dengan gaya KITKAT:

 1. Koyakkan pembungkus KITKAT
 2. Ceraikan jejari wafer satu demi satu.
 3. Patahkan jejari wafer menjadi dua dan makan!

Untuk maklumat lanjut tentang KITKAT, sila ke:

Laman Jenama – https://www.nestle.com.my/brands/confectionery

Facebook – http://www.Facebook.com/KITKATMalaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *